25 / 07 / 2024

İzmir Limanı için yine ek süre istenecek!

İzmir Limanı için yine ek süre istenecek!

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirme ihalesini kazanan Global-Hutchison-EİB Limaş konsorsiyumu, ek sürenin uzatılmasını istiyor


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirme ihalesini kazanan Global-Hutchison-EİB Limaş konsorsiyumu, 25 Aralık'ta dolacak ikinci 45 günlük ek sürenin nisan ayına kadar uzatılmasını istiyor. Konsorsiyumun, devir konusunda ilk 45 günlük süresini kullanmasının ardından istediği ek 45 günlük süre 25 Aralık 2009'da doluyor. Konsorsiyum üyeleri, süre uzatımı için yetkili tek kurum olan Özelleştirme Yüksek Kurulu üyeleri ile görüşmeyi planlıyor. Ayrıca üyelerin, kurul üyesi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile de önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi gündemde.

EİB Limaş Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, "İzmir'e biraz daha zaman tanınmasını bekliyoruz" dedi. Ünlütürk, kurul üyesi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşme yapacaklarını anlatarak, görüşmeye Hutchison Whompoa'nın üst düzey yöneticilerinin ve Global Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman'ın da katılacağını belirtti. Ünlütürk, "2010 yılı nisan ayına kadar süre uzatımı isteyeceğiz. Talebimiz kabul edildiği takdirde, şu an yaşadığımız sıkıntıları aşacağımızı ve limanı devralmanın mümkün olacağını öngörüyoruz" dedi.
 
TOBB'dan henüz ses yok
Bu onayın önemli bir dönemeç olduğunu vurgulayan Ünlütürk, konsorsiyumun limanı devralamaması durumunda ihalenin yenilenmesinin kaçınılmaz olduğunu ve sürecin en az 3 yıl daha uzayacağını kaydetti. Ünlütürk, "İhale tekrarlanırsa konsorsiyumun verdiği 1 milyar 275 milyon dolarlık rakama ulaşılması mümkün görünmüyor" diye konuştu.
Referans


Geri Dön