27 / 04 / 2024

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yeraltına alınacak!

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yeraltına alınacak!

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yeraltına alınacak. Bölgedeki insanların denize ulaşmasını kolaylaştırmak için tasarlanan proje için bugün saat 10.00'da 'Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Taşıt Alt Geçidi Yapılması' yapım ihalesine çıkılacak.




Büyükşehir Belediyesi, sahil bandı çalışmaları kapsamında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın 700 metrelik bölümünü yer altına almak için çalışma başlattı. Bölgedeki insanların denize ulaşmasını kolaylaştırmak için tasarlanan proje için bugün saat 10.00'da 'Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Taşıt Alt Geçidi Yapılması' yapım ihalesine çıkılacak. Ön yeterlilik değerlendirilmesi sonucu yeterliliği tespit edilenler arasından şartnamede belirtilen kriterlere göre sıralama yapılarak listeye alınan 6 aday teklif vermeye davet edilecek.


500 günde bitecek

Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılacak ve teslimden itibaren 500 takvim günü içinde iş bitirilecek. Proje bittiğinde Üçkuyular'dan Konak ya da Konak'tan Üçkuyular yönüne giden araçlar, Devak Otel'in önünden yer altına inecek. 700 metre sonra araçlar alt geçitten Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı dik olarak kesen 177 sokak hizasından tekrar yüzeye çıkacak. Yolun bu bölümünün yer altına alınması ile Katip Çelebi Üniversitesi'ne tahsis edilen eski Ege Ordu Komutanlığı Konukevi'nin önü, yanındaki Hamidiye Camisi'ni de içine alan kısım ile şimdiki Sahil Yolu'nun 700 metrelik bölümü, yaya yürüyüş yolu olarak düzenlenecek. Alt geçidin üstü, yayalar için yeniden düzenlenecek. Bisiklet ve yaya yollarının yanı sıra yeşil alan düzenlemeleri ile ayrı bir görünüm kazanacak.




Yeni Asır


Geri Dön