27 / 04 / 2024

İzmir Örnekköy'de dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

İzmir Örnekköy'de dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

İzmir'in farklı noktalarında çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülüyor. İzmir Örnekköy'de dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de yürüttüğü proje için ilk yıkımları gerçekleştirmeye başladı. Kentsel dönüşüm alanını gezen Başkan Kocaoğlu, “Zor bir süreçten geçiyoruz ama sonuçları hepimiz için çok güzel olacak. Herkesin buna inanmasını istiyorum” dedi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Uzundere’de başladıkları kentsel dönüşüm kapsamında ilk etap konutları bu yaz aylarında hak sahiplerine teslim edeceklerini dile getiren  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı, “Türkiye’de ilk defa yüzde 100 anlaşmayla yerinde dönüşümü biz yapıyoruz. Bu yöntem çok adaletli ama bir o kadar da zor. Üstelik zaman alıyor. Ama sonuçları hepimiz için çok güzel olacak. Herkesin buna inanmasını istiyorum. Artık çark dönmeye başladı. İzmir, önümüzdeki 4-5 yıl içinde kentsel dönüşüm problemini çözmek konusunda önemli mesafeler alacaktır” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerinde dönüşüm ve uzlaşı esası ile sürdürdüğü Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesindeki yeni konutları etaplar halinde hayata geçirecek. 

Toplam 3 bin 520 konut ve 338 adet işyerinin yer aldığı 18 hektarlık proje alanında 60 metrekare (1+1) ,70 metrekare (2+1), metrekare (2+1), 96 metrekare (2+1), 108 metrekare (3+1) ve 123 metrekare (3+1) olmak üzere toplam 6 ayrı konut tipi tasarlandı.
  


Geri Dön