29 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında bin 616 bina yıkıldı!

İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında bin 616 bina yıkıldı!

İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, şu ana kadar dönüşüm kapsamında bin 616 binanın yıkıldığını söyledi. İzmir'de kaçak oranı ise yüzde 70...



İZMİR  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, şu ana kadar dönüşüm kapsamında bin 616 binanın yıkıldığını söyledi. İzmir'de kaçak oranının yüzde 70 olduğuna dikkat çeken Yaşacan, riskli yapı tespitinde İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını kaydetti. Bu tespitlerin sadece müdürlükleri tarafından yapıldığına dikkat çekerek, şimdiye kadar yetkili 21 belediyeden hiçbir çalışma gelmediğini vurguladı. 


Müdür Yaşacan, izmir İş Adamları ve Sanayiciler Demeği (İZISAD)'nin yapı sektöründe faaliyet gösteren üyeleriyle biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada, şehir dönüşümüyle ilgili kanun çıktığı zamanlarda farklı tepkiler ve eleştiriler olduğunu hatırlatarak, "İzmir'i başka yerlere benzetmede şikayetler oluyor. Siluet anlamında benzetilen yerlerden farkımız yok." dedi. Gecekondulaşmanın müdahale etmeliyiz." şeklinde ko- desteği, yıkım kredisi, bakanlık yapım belediyelere veya yetkilendirilmiş firsadece Türkiye'nin problemi olmadı- nuştu. Erkan Yaşacan, söz konusu kredisi ve riskli yapı tespit kredilerin- malara başvurarak risk analizi yaptığını, Brezilya'da polisin bile giremedi- kanunun ev sahipleri ve müteahhitle- den oluşan desteklerin uygun şart- rabiieceğini belirten Ya?acan, çok kat gi mahalleler bulunduğunu dile geti- re finans desteği sağladığını hatırlata- larda verileceğini kaydetti. Oturdu- b binalarda bir kişinin bile başvurmarerek, "Biz de bu duruma gelmeden rak, bu çerçevede kira yardımı, kredi ğu evin riskli olduğunu düşünenlerin, sının yeterli olduğunun altmı çizdi. 


ŞABAN GÜNDÜZ/ Zaman Gazetesi 


Geri Dön