05 / 05 / 2024

İzmir Sahilevleri sahili yenileniyor!

İzmir Sahilevleri sahili yenileniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere-Sahilevleri bölgesinde çok yoğun kullanıma sahip yaklaşık 2.5 kilometrelik sahil şeridi yeniden düzenlenecek. Yetkililer proje hazırlıklarının tamamlandığını, düzenlemenin kısa sürede başlayacağını açıkladı



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere-Sahilevleri bölgesinde çok yoğun kullanıma sahip yaklaşık 2.5 kilometrelik sahil şeridi yeniden düzenlenecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hazırlanan peysaj projesi kapsamında, mevcut kullanım alışkanlıkları göz önünde tutularak yeni, çağdaş mekanların oluşturulması hedeflendiklerini açıkladı. Bu kapsamda sahil parke taşlar ve doğal taşlar kullanılaraek yenilenecek. Bisiklet yolu entegre edilecek. Çocuk oyun alanları ve spor aletleri değiştirilecek. Yeşil doku bakıma alınacak, elden geçirilecek. Kıyı banıdan ayrıca Uluslararası Heykel Çalıştay'ınde yapılan bir eser de sergilenecek. Sahil boyunca pergolalı dinlenme mekanları, oturma elemanları seyir alanları oluşturulacak. Zeminde suni ahşap kaplamalar da kullanılacak. Yetkililer proje hazırlıklarının tamamlandığını, düzenlemenin kısa sürede başlayacağını açıkladı.



Ege'de Son Söz


Geri Dön