Kent Haberleri

İzmir Seferihisar depreminden sonra depremzedelere 4 yılda 4 bin 602 konut teslim edildi! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde 4 bin 602 konutu afetzedelere teslim etti. Teslimler gelecek hafta da sürecek. İşte detaylar...

İzmir'de 30 Ekim 2020'deki 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Bayraklı ilçesinde bulunan 8 bina tamamen yıkılırken 117 kişi yaşamını yitirdi. 

AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, jandarma ve polis arama kurtarma ekipleri ile sivil toplum kuruluşlarına ait arama ve kurtarma ekipleri depremden en fazla etkilenen Bayraklı ve Bornova ilçelerindeki yıkıntılarda çalışmalar yaptı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, arama kurtarmadan sonra  İzmir genelinde 1500 teknik personelle hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. 

Ekipler şehir genelinde 213 bin 762 binada yaptıkları incelemeler sonucunda 99'unun acil yıkılmasına karar verdi. Ayrıca,  632 yapının ağır hasarlı, 580 yapının orta hasarlı, 7 bin 768 yapının ise az hasarlı olduğu belirlendi. Acil yıkılmasına karar verilen binalar AFAD ekiplerince hızlıca yıkıldı. 

4 YILDA 4 BİN 602 KONUTUN TESLİMİ YAPILDI 

Haber Global'de yer alan habere göre; İzmir'de depremde yıkılan 8 binanın yer aldığı 7 bölgede TOKİ tarafından bina inşasına başlanırken, rezerv alan ilan edilen Bayraklı Şehir Hastanesi yanındaki 375 hektar büyüklükteki alanda da yapılar yükselmeye başladı.

Rezerv alandaki ilk konutlar, depremin birinci senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hak sahiplerine verildi. 

Bitirilen iki büyük konut projesiyle depremin üzerinden geçen 4 senede depremzedelere toplam 4 bin 602 konut teslim edildi. 

TESLİMLER GELECEK HAFTA DA DEVAM EDECEK 

TOKİ Uygulama Daire Başkanı Emrah Bıyıkoğlu, konu ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, İzmir'de yaşanan depremin ardından çalışmaların hızlı bir şekilde başladığına dikkat çekti. Depremin en çok etkilediği Bayraklı'da 7 etapta toplam 1404 konutun ihalesini yaptıklarının altını çizen Bıyıkoğlu, "Bir sene bitmeden de konutların teslimlerini gerçekleştirdik. Aynı zamanda Bayraklı merkezde 289 iş yerimizin inşasını bitirerek hak sahiplerine teslim ettik" ifadelerini kullandı. 

Bıyıkoğlu, Bayraklı Şehir Hastanesi yanındaki rezerv alanda da çalışmaların hızlıca tamamlandığına vurgu yaptı. Bölgede 8 etapta 3 bin 657 konutun ihalesini gerçekleştirdiklerini aktaran Bıyıkoğlu, şöyle konuştu: 

"Bunlardan da 3 bin 198 konutun teslimini gerçekleştirdik. Kalan konutlarımızı da gelecek hafta itibarıyla teslim edeceğiz. Burada aynı zamanda 68 iş yeri inşa ettik. Bir anaokulu, ortaokul, lise, 2 cami inşa ederek hak sahiplerine sosyal donatı alanlarını da teslim ettik. Genel altyapı da buraya doğal gaz, elektrik, su getirdik. Depremzede vatandaşlarımız güvenli bir şekilde konutlarında oturmaya devam ediyor. Depremin ardından hak sahiplerini ziyaret ettiğimizde son dönemde yaşanan sarsıntılarda herhangi bir sarsıntıyı hissetmediklerini söylüyorlar."

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Adana için 6 şiddetinde deprem uyarısı!

Murat Kurum tarih vererek açıkladı! 60 günde 70 bin deprem konutu daha teslim edilecek!

Marmara'da beklenen 7.5 şiddetindeki deprem için 'erken uyarı' şart! 

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’den o şehir için 6,5 şiddetinde deprem uyarısı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Adana uyarısı: 5-6 büyüklüğünde depremler sürecek!