22 / 05 / 2024

İzmir Seferihisar'da yerleşmek için yer kalmadı

İzmir Seferihisar'da yerleşmek için yer kalmadı

Türkiye'nin ilk sakin şehri unvanını alan İzmir'in Seferihisar ilçesindeki arsa ve konutlara ilgi arttı



Dünya Sakin Şehirler Birliği (CittaSlow) tarafından başvurusu kabul edildikten sonra yazılı ve görsel medyada, uluslararası haber kuruluşlarında adı sıklıkla duyulan Seferihisar'da talep patlaması yaşanıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinin yanı sıra yurtdışından da çok sayıda kişi, ilçedeki emlakçıları arayarak arsa ya da ev satın almak istediğini söylüyor.

Şehir hayatından bunalan, karmaşadan sıkılanların özellikle doğal dokusunu koruyan, sakin kentleri tercih ettiğini belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçeye gösterilen ilginin sevindirici olduğunu ifade etti. İlginin, Seferihisar'ın marka değerinin arttığını gösterdiğini kaydeden Soyer, "Ancak bu talep artışına kendimizi kaptırarak ilçenin doğal dokusunun ve güzelliğinin bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

İlçeye bu yıl her zamankinden daha fazla talep geldiğini aktaran emlakçılardan Ömer Mirze de, "Yatırımcılar ilçenin prim yapacağının farkında. Hem yurtiçinden hem de Almanya, İngiltere başta olmak üzere yurtdışından büyük ilgi var. Ama imara açık bölgemiz az olduğu için müşteri taleplerini geri çeviriyoruz." diye konuştu.
Zaman


Geri Dön