01 / 05 / 2024

İzmir Seyhan'da dönüşüm için 105 imza toplandı!

İzmir Seyhan'da dönüşüm için 105 imza toplandı!

İzmir'in Buca ilçesinde çoğunlukla tamirci, mobilyacı ve hurdacıların oluşturduğu Seyhan Mahallesi'nden Yeni Asır WhatsApp İhbar Hattı'na ulaşan vatandaşlar, 105 imzalı dilekçeyle kentsel dönüşüm taleplerini iletti.



İzmir'in Buca ilçesi Seyhan Mahallesi İZBAN İnkılap Durağı çıkışı ile Aydın Hatboyu Caddesi'nde yoğun şikayet konusu olan çöp ve moloz yığınları, Yeni Asır'daki haberin ardından temizlendi. Çöp yığınları nedeniyle mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar, sesini Yeni Asır WhatsApp İhbar Hattı aracılığıyla yetkililere duyurdu. Haberin ardından kaldırımların üzerinde ve çevresinde yayalara geçit vermeyen çöp yığınları Buca Belediyesi ekiplerince toplanırken, rahat bir nefes alan vatandaşlar "Bu bölge hurdacı, mobilyacı gibi işyerlerinin yoğun olduğu bir yer. Bu nedenle kısa sürede çöpler birikiyor. Belediye yetkililerine ve sesimizi duyuran Yeni Asır'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


SEYHAN MAHALLESİ'NDEN 105 İMZALI KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ


İzmir'in Buca ilçesinde çoğunlukla tamirci, mobilyacı ve hurdacıların oluşturduğu Seyhan Mahallesi'nden Yeni Asır WhatsApp İhbar Hattı'na ulaşan vatandaşlar, 105 imzalı dilekçeyle kentsel dönüşüm taleplerini iletti. Vatandaşlar imzalı dilekçelerini ilgili kurumlara gönderdiklerini söyledi. Seyhan Mahallesi'nin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini ve bu yetkinin 2015 yılı Ocak ayında belediyelere devredildiğini belirten vatandaşlar, bu yetkinin belediyelere devredilmesinden bugüne kadar mahalleye kentsel dönüşüm anlamında bir çalışma yapılmadığını söyledi. Mahallede çarpık yapılaşma istemediklerini belirten çevre sakinleri "Sokak aralarında mobilyacıların tiner kokusundan, oto tamircilerinin gürültüsünden rahatsız oluyoruz. Hurda araçları mahallemizi kapladı. Halbuki mahallemiz, İzmir'in merkezinde havaalanına ve alışveriş merkezlerine çok yakın.

Buca ve Karabağlar'a da 10 dakika mesafede. Burada sanayinin ne işi olduğunu anlamıyoruz. Burada sanayi yokken mahalle sakinleri olarak bizler vardık. 30 yıldır oturduğumuz mahallemizde incanca yaşamak için kentsel dönüşüm istiyoruz" diye konuştu.


KIRIK MAZGALLAR TUZAK GİBİ


İzmir'in Karşıyaka ilçesi 1727 sokaktaki kırık mazgallar adeta bir tuzak gibi tehlike saçıyor. Karşıyaka Ortaokulu'nun önündeki yağmur suyu tahliyesi için yapılan kanalın üzerinde mazgal kapaklarının olmaması, araçları ve yayaları tehdit ediyor. Özellikle sabah ve akşamları karanlık saatlerde yaya ve araçlar için tehlike oluşturan kırık mazgalları son anda fark edenler, çukurlara düşme tehlikesi yaşıyor.

Mazgal kapaklarının olmaması okul öğrencileri için de tehlikeye davetiye çıkarıyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından yağmur suyu tahliyesi için yapılan mazgalların kapatılmasını isteyen vatandaşlar, "Özellikle karanlık saatlerde yolda yürüyen birçok vatandaş bu mazgalların içine düşüyor. Sakatlanmalar olabiliyor. Belediyenin bir an önce yağmur kanallarının üstünü kapatmalarını bekliyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön