18 / 07 / 2024

İzmir teknokent için start 2009'da verilecek

İzmir teknokent için start 2009'da verilecek

Egeli genç işadamları, İzmir'i teknoloji merkezi yapma iddiasındaki teknokent projesi için gelecek yıl ilk kazmayı vuracak.




EGİAD, Fransız CICOM ve  İzmir  Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan ve İzmir'i teknoloji kenti yapması planlanan teknokent projesinde ilk kazma 2009'da vurulacak.

Gelecek yılın en büyük projesinin Urla'da kurulacak teknokent olduğunu belirten Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, İzmir'i bilişim kenti yapmakta kararlı olduklarını söyledi.

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Fransız CICOM ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün işbirliğiyle gerçekleştirilecek teknokent projesi için geri sayım başladı. Her şeyin hayallerle başlayacağına inanarak teknokent projesini gündeme getirdiklerini vurgulayan Elmasoğlu, "İzmir geriliyor söylemlerine karşıyız. Kentin hangi kimliği öne çıkarması gerektiği üzerinde kafa yorduk. Türkiye'nin yenilikçi sanayi kollarına ihtiyacı var. Nitelikli genç elemanları değerlendirmek, beyin göçünü önlemek gerekiyor. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde dünya ile rekabet edebilmeliyiz. Bu gerçeklerden yola çıkarak kent kimliğini iletişim, bilişim ve inovasyonun oluşturacağına inandık. Bu kapsamda teknokenti kurmak için yola çıktık" diye konuştu.

Dünyaya teknoloji satarız
Teknokent projesinin kentin sıçrama tahtası olacağını belirten Elmasoğlu, dünyada birçok teknoloji bölgesini kurup işleten Fransız CICOM ile yaptıkları işbirliğinin büyük fırsat yaratacağını kaydetti. Elmasoğlu, şöyle devam etti: "En kısa sürede bu yatırıma başlayacağız. İlk başta yönetim binalarını ve genç girişimcilere yönelik kuluçkahane merkezlerini kuracağız. Bölgeye teknoloji şirketleri çekmek için çalışmalar yapacağız. Yatırımın süresi 10 yıl olacak. Yenilikçi projeleri olan gençlere finansman sağlayacağız. Onlara mekân ve maliyet desteği sunacağız. Bölgenin kapıları sadece bilişim teknolojisine değil tarımdan sağlığa, gıdadan ilaca kadar tüm alanlardaki yeni projelere açık olacak. Türkiye teknoloji satan bir ülke haline gelecek."

Teknoloji kenti için atılacak ilk adımlar
- İlk önce yönetim binaları ve genç girişimciler için kuluçkahane merkezleri kurulacak.
- Bölgeye teknoloji şirketlerini çekme çalışmaları başlayacak.
- Yenilikçi projeleri olan gençlere finansman ve mekân desteği sağlanacak.
- Bölgenin kapısı sadece bilişim değil tarımdan sağlığa, gıdadan ilaca tüm yeni projelere açık olacak.

Geri Dön