16 / 05 / 2024

İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman 2022?

İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ kura çekilişlerine dair il il detaylar araştırılıyor. Nüfusun yoğu olduğu illerden biri olan İzmir’de kuraların ne zaman başlayacağı sorgulanıyor.



TOKİ EVLERİ KAÇ SENEDE ÖDENİYOR?

TOKİ sosyal konut projesi çatısı altında yapılacak evlere dair birbirinden farklı sorular soruluyor ve yanıtların da gelmesi merakla bekleniyor. TOKİ’den yapılan duyuruya göre hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinat ile ve 240 ay vade imkanı ile satışa çıkarılacak.

İşte diğer merak edilen detaylar…

İZMİR TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN 2022?

İzmir, Ankara, Konya, TOKİ sosyal konut çekilişi ile ilgili net bir tarih verilmemiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, İlk önce Şırnak ve Ardahan'daki yapılan çekilişlerden sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 5 il, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 7 il olmak üzere 7 ile 16 Kasım tarihleri arasında 12 ildeki 22 bin 57 konutun kura çekimleri gerçekleşecek.

TOKİ’DE SABİT ÖDEME VAR MI?

TOKİ’de sabit ödeme var mı vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile TOKİ evleri satılacaktır.

Hak sahiplerinin konutlarına ait borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yani yılda iki kez olacak şekilde bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı baz alınarak İdarece tespit edilen oranda bir artırıma gidilecektir. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibari ile başlatılacaktır.

TOKİ EV ÇIKMADI PARAMI NASIL ALABİLİRİM?

TOKİ kurası çıkmayan kişiler, “TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alırım” sorusunu sıklıkla sormaktadır. Bu konuda TOKİ'den gelen açıklamaya göre; “TOKİ sosyal konut çekilişinde,  kurada adı çıkmayan yani hak sahibi olamayanlar kişiler başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden başlayarak beş iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın şubeleri ve ilgili ATM'lerinden geri alabilirler” dedi.

Kiracı son ay kira öder mi?

Kadınlarda sigortalılık süresi kaç yıl?


Geri Dön