28 / 04 / 2024

İzmir tramvay projesine TMMOB’den tepki!

İzmir tramvay projesine TMMOB’den tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerel seçimler öncesi apar topar ihalesini yaptığı ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağı tramvay projesinin Konak etabına TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan tepki geldi




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerel seçimler öncesi apar topar ihalesini yaptığı ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağı tramvay projesinin Konak etabına TMMOB  İzmir  İl Koordinasyon Kurulu'ndan tepki geldi. Konak Tramvay Projesi'nin güzergahına atıfta bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri halka "Kulaktan Kulağa Tramvay" başlıklı broşürler dağıttı. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer ise, "Rant için değil, kent ve kentli için ulaşım projeleri istiyoruz" dedi.


Broşür dağıttılar

Tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde toplanan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve bağlı meslek odalarının başkanları tramvay projesine yönelik öneri, eleştiri ve tepkilerini vatandaşlarla paylaştı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıttı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu adına Ulaşım Komisyonu tarafından hazırlanan basın açıklamasını okuyan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, "Büyükşehir Belediyesi şeffaf bir proje yürüterek meslek odaları ile halka bilgi vermesi gerekir. Tramvay gibi doğrudan halkın ulaşımına konu toplu taşıma sistemlerine ilişkin projelerin, halktan gizlenerek, sadece güzergah üzerinde yaşayan kentlilerle yapılmış anket sonuçları paylaşılarak ya da bilgisayar ortamında üretilmiş süslü görselleri kamuoyuna gösterilerek başarılı sonuçlara varamayacağı gerçekliğinin kent yöneticileri tarafından benimsenmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.



Proje halkla paylaşılsın

Başkan Kocaer, "Kenti yönetenlerin, bu ve benzeri projeleri, hem projeden faydalanacak olan kent halkıyla, hem de ilgili meslek örgütleri ve uzmanlık kuruluşları ile daha geniş biçimde paylaşmasını diliyoruz" dedi. TMMOB dönem sözcüsü Melih Yalçın ise, "Proje için kulaktan kulağa dolaşan bilgiler var. Umarız belediye başkanının da kulağına gider, oradan bize gelir ve biz de bilgi sahibi oluruz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.



Yeni Asır


Geri Dön