08 / 05 / 2024

İzmir turizminde hedef büyüdü!

İzmir turizminde hedef büyüdü!

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dursun Bülent Tercan, Ege Turizm İşletmecileri ve Konaklamaları Birliği yönetim kurulu toplantısında, turizmci dostlarıyla buluştu.



ETİK Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz günlerde Wyndham Grand  İzmir  Özdilek Otel'de yapıldı. 

Neşeli ve sıcak bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda, turizm ve üyelerin sıkıntıları masaya yatırıldı. Yönetim Kurulu Üyeleri, zaman zaman Dursun Bülent Tarcan'la şakalaşıp. Dursun Bülent Tercan'ı vekil görmek istediklerini belirterek, omuzlarına sorumluluklar yüklediler. 




ETİK benim ikinci yuvam - ikinci ailem... 

"Omuzlarımdaki sorumluluğu hatırlattınız, bende bir iki şey ilave etmek isterim" diyen Tercan şunları anlattı: "Ege'nin turizm zenginliklerini sizlere anlatmama gerek yok. Bu potansiyeli doğru kanallarla, doğru yerlerde anlatacağız. Yapılması gereken işleri planlı programlı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlayacağız. Yılda Antalya'ya 10 milyon turist geliyor. İzmir'e ise 1 milyon geliyor. Yani İzmir turizmde içler acısı bir halde. Ben şehri yöneten bir kişi olsam bu durumdan çok üzülürüm. 

Bu yoruma açık bir konu değil. Rakamlar ortada. Türkiye'de toplam turizm gelirleri yüzde 6 büyüdü, İzmir yüzde 4 düştü. Bu kesinlikle kabul edilemez. Dünyada turizmde büyük bir rekabet var. Bu süreçte turizm fuarlarını gezdik ve İzmir'in de tanınmadığını gördük. Otelinizi tanıtmak yetmiyor, şehrinizin tanınması lazım. İzmir dünyada tanınmayan bir şehir. Milletvekilliği sadece Meclis'e gidip el kaldırmak olmamalı. Milletvekilinin şehrinin sorunlarına Meclis'te çözüm araması gerekiyor. Mesela Özdere'de Klaros Kehanet Merkezimiz var. Burayı kaç kişi biliyor? İzmir'de bunun gibi açığa çıkmayı bekleyen çok fazla değer var. İzmir'i reklamlar ile devamlı gündemde tutmak lazım. Gazeteciler kendi ülkesine dönüp İzmir ile ilgili güzel bir şeyler yazdıklarında bunun bize olumlu geri dönüşleri olur. Uluslararası kataloglara girmek çok önemli. Bu noktada İzmir'i çok iyi tanıtmak gerekiyor. Ben diyorum ki çözümün bir parçası olalım. Önüme büyük hedefler koyuyorum. Havayolu ile İzmir'e 5 Milyon turist gelecek diyorum. İzmir Turizm Kalesi olacak diyorum. EGE inanç ve kültür turizminde atağa kalkacak diyorum. Bugüne kadar sizlerden aldığım bu güzel enerji sayesinde bu hedefleri koyuyorum, yine sizlerin desteği ile bu hedeflere ulaşacağıma inanıyorum. ETİK benim ikinci ailem, ikinci yuvam, Allah nasip eder, Ankara'ya gidersek, biliniz ki orada, bahsettiğimiz tüm sıkıntılarımız için geceli gündüzlü mesai veren bir kardeşiniz olacak." dedi. 




ETİK Başkanı Mehmet İşler de Tercan'a çıktığı bu yolda şans ve başarı diledi. ETİK'in mesleki bir sivil toplum örgütü olduğunu ve objektif olduklarının altını çizen İşler şunları söyledi: "Turizm, İzmir'in ihracatının %11'ini, istihdamının ise %9'unu karşılıyor. Turizmciler olarak şehre koyduğumuz katma değer kadar şehrin de bizi korumasını ve kollamasını istiyoruz Turizmci bir kardeşimizin, özellikle yıllardır bizlerle, omuz omuza İzmir'e, turizme hizmet eden turizm sektörünün sorunlarını ve çözümlerini yakından tanıyan çalışkan dürüst bir kardeşimizin, turizm sektörünün TBMM'de bayraktarlığını yapacak olması bizler için büyük heyecan ve gurur vericidir. Bülent Tercan'ın, İzmir ve Ege Turizmi için önüne koyduğu hedeflerine planlı, programlı koşacağından ve başta İzmir'de bu anlamda yeni bir sinerji oluşturacağına inanıyorum. Çalışmalarında da her zaman yanında olmaktan mutluluk duyarız, çıktığı bu yolda başarı ve şans diliyorum" dedi... Gazeteciler kendi ülkesine dönüp İzmir ile ilgili güzel bir şeyler yazdıklarında bunun bize olumlu geri dönüşleri olur. Uluslararası kataloglara girmek çok önemli."  Partili partisiz herkesimden yoğun ilgi ve destek aldığını belirten Tercan, özellikle turizmci dostlarından aldığı enerji ile inancının ve heyecanının bir kez daha katlandığına vurgu yaparak, herkese teşekkür etti.



Yenigün (İzmir)


Geri Dön