19 / 05 / 2024

Hilti, yüzde 65 büyüdü, Türkiyeyi üs yaptı!

Hilti, yüzde 65 büyüdü, Türkiyeyi üs yaptı!

1941 yılında Lihtenştaynda ufak bir garajda başlayan ve bugün 120 ülkede 8 fabrika ve 20 bin çalışanı ile inşaat malzemeleri ve mühendislik hizmetleri alanında dünya markası haline gelen Hilti, Türkiye pazarında da hedef büyüttü



İnşaat malzemeleri üreticisi Hilti, geçen yıl yüzde 65 büyüme performansı sergileyen Türkiyeyi bölgenin merkezi ilan etti.

1941 yılında Lihtenştaynda ufak bir garajda başlayan ve bugün 120 ülkede 8 fabrika ve 20 bin çalışanı ile inşaat malzemeleri ve mühendislik hizmetleri alanında dünya markası haline gelen Hilti, Türkiye pazarında da hedef büyüttü. Geçen yıl Türkiyede inşaat sektörünün gelişmesiyle doğru orantılı olarak yüzde 65lik bir büyüme sergileyen Hilti Türkiye, yakaladığı performans ile grup içinde bölge ülke haline getirildi. Önceden Güney Avrupa yönetim birimine bağlı olan Hilti Türkiye, özellikle 2010 yılında direk tespit sistemleri ve mekanik dübeller alanında en hızlı büyüyen organizasyon olmayı başardı. Türkiye pazarının Hilti Grubu içinde büyük önem taşıdığına vurgu yapan Hilti Balkanlar, Orta Asya ve Türkiye Hilti Grubu içinde de çok iyi. Özellikle 1 yıl önce Türkiyenin bir bölge haline getirilmesi krizden başarılı bir şekilde çıkışının etkisi var. Önceden kendisi bir bölgeye bağlıyken şimdi kendisine bağlı 13 ülke var diye konuştu.

Yeni projelerin çoğunda varız

Ülkenin yeni yapılanma sürecindeki tüm projelerde neredeyse var olduklarının altını çizen Seyhan Türkiyedeki büyük ve tüm marka projelerde hem mühendislik hemde ürün tedariki olarak görev almaktayız. Mesela, Sapphirede Türkiyenin en yüksek binası projesinde bulunduk. Yakın zamanda boğaz köprülerinde güçlendirme işleri yaptık. Zorlu Centera mühendislik ve ürün desteği veriyoruz.  Marmaray  projesinde fiilen çalışıyoruz dedi.
Star/Kaan ZENGİNLİ


Geri Dön