02 / 05 / 2024

İzmir Uçkuyular'a otel ve rezidans izni çıktı!

İzmir Uçkuyular'a otel ve rezidans izni çıktı!

Çevre Bakanlığı kararıyla Balçova Vergi Dairesi yıkılacak; 1658 metrekarelik alana 10 katlı otel ve redizans yapılacak. Büyükşehir, itiraz etmeye hazırlanıyor.



Uçkuyular'da milyonlarca liralık yatırımla hayata geçirilmesi planlanan İstinye Park projesinin olduğu alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kritik bir imar değişikliği geldi, egepostasi.com'dan Erman Şentürk un haberine göre son düzenleme kapsamında, riskli olduğu gerekçesiyle yıkılacak ve eski Maliye Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana taşınacak Balçova Vergi Dairesi'nden boşalacak araziye on katlık otel ve rezidans izni verildi. 


Değeri katlandı Balçova, Konak ve Karabağlar ilçesinin kesişiminde, Körfez'deki tüp geçit güzergahının çıkışında devlet kurumlan tarafından kullanılan kritik öneme sahip bin 658 metrekarelik arazi, ticari kullanıma açıldı. Düzenleme sonrası, mevcut pazaryeri, ilçe terminali ile ESHOT garajının bulunduğu, dev AVM projesine komşu arazinin değeri plan değişikliğiyle birlikte milyonlarca lira katlanmış oldu. 

Belediyelerin alanla ilgili plan yapma yetkisini bir kez daha by-pass eden bakanlık, arazinin binlik ve beş binlik imar planlarında önemli bir değişikliğe gitti. Halen Balçova Vergi Dairesi'nin bulunduğu araziyi resmi tesis alanından çıkartan Bakanlık, riskli yapı olarak tespit edilen hizmet binasının bulunduğu taşınmazın 8 katlık inşaat iznini de on kata yükseltti. 


30GUN ASKIDA

Kamu kaynaklarının doğru kullanımı ve ekonomiye katkı sağlanması gibi gerekçelerle yapılan plan değişikliği ile birlikte, hem özelleştirmenin önü açıldı, hem de satış işlemi öncesinde arazinin değeri onlarca kat artmış oldu. Buna göre, Balçova ilçesi İnciraltı Mahallesi'ndeki alanda otel, AVM ya da rezidans gibi ticari ve turizm projelerin önü açılırken, hazırlanan yeni imar planları 30 gün süreyle  İzmir  Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde lisesine askıda kalacak. 


TAŞINIYOR

Yine geçtiğimiz sene bakanlık tarafından hazırlanan ve çeşitli itirazlara konu olan, yerel yönetimin de dava açacağını duyurduğu değişiklik kapsamında vergi dairesinin yine aynı bölgede yer alan eski Maliye Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana taşınması planlanıyor. Kritik değişiklikten yaklaşık bir sene önce gerekli imar düzenlemesini tamamlayan ve itirazları reddeden bakanlığın Balçova Vergi Dairesi'ni eski okul alanına taşımaya yönelik girişimleri de vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri tarafından tepkiyle karşılanmış, ilçe halkı tarafından çeşitli eylemler düzenlenmişti. 


Milliyet Ege 


Geri Dön