Eğitim

İzmir Üçyol-Üçkuyular metro hattı ihalesini CRS aldı!

Metro inşaatını yapacak Öztaş firması, sözleşme imzalamaya çağrıldı. 32 vagonla ilgili ihaleyi Çinli CRS şirketi aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Üçyol-Üçkuyular metro hattıyla ilgili iki ihale sonuçlandı. Söz konusu hattaki inşaatla ilgili 15 Ekim'de yapılan ihaleyi, Öztaş firması kazanmıştı. 5 günlük itiraz süresi, geçtiğimiz cuma günü sona erdi ve Büyükşehir, Öztaş firmasını sözleşme imzalamaya çağırdı. Bu arada aynı hatta çalışacak 32 vagonun ihalesini de Çinli CRS firması, 33 milyon 677 bin 871 euro teklifle aldı. 16'sı MD tipi (sürücülü) olmak üzere toplam 32 adet vagon alımını kapsayan ihalede İspanyol CAF firması 95 milyon 872 bin 280 euro teklif verirken, Çinli CRS şirketi de 33 milyon 677 bin 871 euro teklif etti.

SÜRE DOLDU
Bu hafta içinde firma ile sözleşme imzalanıp yer teslimi yapılacağı ve önümüzdeki ayın ilk haftasında yüklenici firmanın şantiyesini kurup çalışmalara başlayacağı duyuruldu. Büyükşehir Belediyesi, Bayındır ve Bozoğlu şirketleriyle sözleşmeleri, yasal sürede işi bitirmedikleri için feshetmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından Büyükşehir, tüneldeki çökme riskini de dikkate alarak, Kamu İhale Yasası'nın ilgili hükümlerinden yararlanarak, davet usulü yeni bir ihale gerçekleştirdi. 15 Ekim'deki ihaleyi kazanan Öztaş firması, İzmirspor ve Hatay istasyonlarını yapacak, tünelin elektromekanik işlerini tamamlayacak ve rayları döşeyecek.

30 AYDA TESLİM
Daha önce iki kez iptal edilen vagon ihalesi, bu kez sonuçlandırıldı. En iyi teklifi veren Çinli CRS firmasında karar kılındı. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da onayladığı ihale, komisyonun yaptığı değerlendirmeden sonra katılımcı firmalara tebliğ edildi. Çin firması, sözleşme imzalamaya çağrıldı. Vagonların üç 30 ayda teslim edileceği bildirildi.
Ertan GÜRCANER/Yeni Asır