29 / 04 / 2024

İzmir ulaşım projelerine odaklandı!

İzmir ulaşım projelerine odaklandı!

Bornova’yı Bayraklı kıyılarıyla buluşturacak ulaşım aksının son halkasını oluşturan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın temeli törenle atıldı. Projenin tamamlanmasıyla, İzmir tarihinde ilk kez 35 metre genişliğinde iki bulvara sahip olacak..



Hayata geçirdiği karayolu köprülü kavşakları ve karayolu alt geçitleri ile kentin pek çok kilit noktasında kesintisiz ulaşım sağlayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Altınyol'dan Bayraklı ve Bornova ilçelerine ulaşımı kolaylaştıracak “Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı”nı da kente kazandırıyor. İlyada ve Odysseia destanlarının yazarı ünlü Homeros'un adını taşıyan Bornova'daki vadiyi, Meles deltasına geçişi sağlayan Bayraklı Altınyol kıyılarıyla buluşturan aksın son aşaması olan kavşağın temeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı törenle atıldı.


PROJE MALİYETİ 100 MİLYON TL

22,5 milyon TL maliyetle yaşama geçirilecek kavşağın 1 yılda tamamlanacağını belirten Başkan Kocaoğlu, Homeros Bulvarı'nın ardından bu projenin de tamamlanmasıyla birlikte İzmir'in, tarihinde ilk kez 35 metre genişliğinde, her türlü donanına sahip 2 bulvara sahip olacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, inşaat çalışmaları ve kamulaştırmalar tamamlandığın proje maliyetinin 100 milyon TL'ye ulaşacağını kaydetti.


SEFER SAYISI ARTACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma yaptığı yatırımlardan örnekler veren Başkan Aziz Kocaoğlu, 11 yılda otobüslerin yenilendiğini, 11 kilometre olan raylı sistemin 100 kilometreye çıkarıldığını, Mayıs ayı içerisinde İZBAN'ın Torbalı hattıyla birlikte 30 kilometre daha ilave olacağını ve yeni alınan 85 çekerin gelmesiyle birlikte metro sefer sıklığını 1,5 dakikaya indireceklerini ifade etti.


ADNAN KAHVECİ İLE KESİNTİSİZ BAĞLANTI

Bayraklı trafiği için hayati önem taşıyan projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayata geçtiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte birçok ortak proje gerçekleştirdiklerini söyleyerek bundan sonra yine birlikte hayata geçirecekleri projeler için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Yeni köprülü kavşak sayesinde, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka'ya de Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlanmış olacak. İhale kapsamında 1,5 kilometreye yakın yol ve tretuvar düzenlemesi ile 7 bin 900 metrekarelik köprülü kavşak yapılacak.


Yeni Şafak


Geri Dön