02 / 05 / 2024

Lütfi Elvan: Ulaşım projelerini değerlendirdi!

Lütfi Elvan: Ulaşım projelerini değerlendirdi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Dubai Port Limanı konusunda yorumsuz kalırken, ulaşım projelerine dair önemli bilgiler verdi. Bakan Lütfi Elvan: Ulaşım projelerini değerlendirdi.



Dubaiport Liman İnşaatı'nı incelemek için Kocaeli'ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Dubaiport Limanı konusunda yorumsuz kalırken, ulaşım projelerine dair önemli bilgiler verdi. Elvan, "Körfez Geçiş Köprüsü 2015 Aralık ayında açılacak. Banliyö seferlerini 2015'e kalmadan hayata geçirmek istiyoruz ve de Cengiz Topel Havaalanı noktasında THY'den adım atmasını bekliyoruz" dedi 


¦ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan İzmit Körfezi kıyı Tesisi işletmecileri ve Sanayicileri ile istişare toplantısı ve Dubaiport Liman inşaatını incelemek için ilimize geldi. 


Bakan Elvan ı Vali Hasan Basri Güzeloğlu karşıladı. Aynı zaman da Müstaşar yardımcısı Özkan Poyraz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Jandarma Albayı Mehmet Karadeniz, DP World CEO'su Nichola Silveria, Körfez Liman Başkam İlker Tuncer, Dubaiport Proje Müdürü Recep Coplugil incelemeye katdan isimler arasındaydı. 


Körfez Mehmet Akif Ersoy camiinde Cuma Namazını kılıp arkasından Deniz Kılavuzları A.Ş.(Dekaş) geçilerek Körfez kıyı Tesisi İşletmecileri ve Sanayicileri ile istişare toplantısı gerçekleştirildi. 


ULAŞIM PROJELERİNE AÇIKLIK GETİRDİ 

¦ Körfez Geçiş Köprüsü'nün 2015 Aralık ayında geçişe açılacağını müjdeleyen bakan Lütfü Elvan, Cengiz Topel Havaalanı için de "Ankara'ya uçuş vardı. Bu konu hakkında Bakan Işık'la da görüştük ve direk uçuş isteğimizi belirttik. THY'den bir adım bekliyoruz" dedi. 

Banliyö seferleri için net tarih vermekten kaçınan Elvan, "Banliyö Trenleri için çalışmaların bir kısmı tamamlandı fakat ne zaman faaliyete geçer bu konu da tarih veremem. Tren setleri az olduğu için seferlerde az oluyor. 2015 yılında sefer sayılarında artış olacak belki 20I5'e kalmadan Aralık ayında da bu sorun çözüme kavuşabilir" dedi.

 

DUBAİPORT İÇİN YORUM YAPMADI ( Dubaiport Liman'ı inşaatı durdurulması için 5 yıllık bir dava sürecinden sonra karar verilmiş ve ÇED'in olumludur kararı iptal edilmişti. Fakat inşaatı gerçekleştiren firma dava sürecini önemsemeden liman inşaatına devam etmiş ve 5 yıllık sürede neredeyse liman yapımını bitirmişlerdi. O dönem Valisi Ercan Topaca'dan şimdi ki Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na liman yadigar kalmıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'da limanı incelemek için Kocaeli'ne geldi. Yasal bir karar olmasına rağmen inşaata devam edilmesi hususunda ise Bakan Elvan, "Konunun dava süreci hakkında tam bilgiye sahip değilim. O yüzden yorum yapamayacağım" dedi. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön