26 / 12 / 2024

istanbul trafiği

istanbul trafiği

2004 yılında İstanbul'da, trafik ve ulaştırmayı tek elde toplamak için yasa teklifi verilmiş. Teklife göre, İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü kurulacakmış ve kamu kuruluşlarına dağılan yetkiler bu müdürlükte toplanacakmış.

1999 yılında trafik sorununu çözmek için en uygun projeyi belirlemeye çalışıyorlarmış!

1999 yılında Başbakan Bülent Ecevit'in Başdanışmanı Ahmet Vefik Alp, trafik sorununu çözmek için Tuzla-Avcılar arasında yüzer viyadük, tüpgeçit ve Üçüncü Boğaz Köprüsü alternatifleri içinde en uygun projeyi belirlemeye çalıştıklarını söylemiş.

1997 yılında İstanbul trafiği çözüm bekliyormuş!

1997 yılında yöneticiler, 3. Köprü mü yapalım, yoksa tüp geçit mi? diye yıllardır tartışıyorlarmış, fakat bir türlü karar veremiyorlarmış. Belediye Başkanı Erdoğan tüp geçit projesini, Bayındırlık ise 3. köprünün yapılmasını öneriyormuş.

1982 yılında Ulaşım Otorite Merkezi kurulacakmış!

1982 yılında İstanbul'da Ulaşım Otorite Merkezi kurulacakmış. Çekilmez hale gelen İstanbul trafiğinde ulaşımı sağlayabilmek ve trafiğe çözüm getirmek için İstanbul Valiliği'nde bir ''Ulaşım Otorite Merkezi'' kurulmasına karar verilmiş.

İstanbul trafiğine sürpriz proje!

İstanbul trafiğine sürpriz proje geliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1 ay içerisinde İstanbul trafiğini rahatlatacak sürpriz, mega bir projeyi açıklamayı planladıklarını bildirdi.

İstanbul'un trafiği nasıl çözülür?

İstanbul trafiğinin temel nedeni raylı sistemlerin yetersizliği. Merkezi hükümetin duruma el koyması ve yatırımlar için genel bütçeden kaynak aktarması gerekiyor. Habertürk haftanın analizi yazısında Yavuz Semerci'nin haberi;

1970 yılında İstanbul'da trafik polisleri kuleden yolları kontrol edeceklermiş!

1970 yılında İstanbul Belediyesi, şehirde trafik düzenini sağlamak için yeni uygulamalar uygulayacakmış. Trafik yükü fazla olan bölgelerde, polis iki metre yükseklikteki kulelere yerleşip yolları kontrol edecekmiş.

İstanbul'da trafikte geçirilen 60 dakikanın 40 dakikası kayıp!

Toplam 112 rotada yapılan çalışmada, megakentte trafikte geçirilen her 60 dakikanın 40 dakikasının kayıp olduğu ortaya çıktı. Trafikte yaşanan gecikmenin yıllık maliyeti yaklaşık 6.5 milyar TL

İstanbul trafiğinde 1 saatin 40 dakikası kayıp zaman!

Toplam 112 rotada yapılan çalışmada, megakentte trafikte geçirilen her 60 dakikanın 40 dakikasının kayıp olduğu ortaya çıktı. Trafikte yaşanan gecikmenin yıllık maliyeti yaklaşık 6.5 milyar TL

1967 yılında Trafik Sinyalizasyon Şebekesi'nin temeli atılmış!

1967 yılında elektrik beyinle işleyen Trafik Sinyalizasyon Şebekesi'nin temeli, Belediye Başkanı Haşim İşcan tarafından atılmış. İngiliz firması tarafından inşa edilecek olan tesisler, 1 milyon liraya mal olacakmış.

İstanbul trafiği yabancı firma için ihaleye çıkarılmış!

İstanbul trafiğinin 1964 yılında yabancılar tarafından idaresi için ihale edileceği ortaya çıktı... İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı o haber...

Trafiğe kayıtlı araç sayısı 18,6 milyonu aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın eylül ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Trafiğe kayıtlı araç sayısı, eylül ayı itibarıyla 18 milyon 616 bin 82'ye yükseldi.

İstanbul'un trafiğini hafifletecek projeler yolda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bakanlığının 2015 yılı bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Elvan, İstanbul'un trafik sorununu hafifletmeye yönelik yeni projeleri olduğunu açıkladı.

1963 yılında yeni trafik düzeni olumlu karşılanmış!

1963 yılında İstanbul'da yeni bir trafik düzeni uygulanacakmış. Yeni trafik düzeni Beyoğlu, Beşiktaş ve Eminönü Meydanı'nda uygulanacakmış. Trafik istikametleriyle, birçok hususların şehirde ferahlık yaratacağı umulmuş.

İstanbul trafiğinin yıllık maliyeti 6 milyar TL!

İBB Ulaştırma Danışmanı Profesör Mustafa Ilıcalı, İstanbul'da sıkışık trafiğin 1 yıllık maliyetinin 6 milyar TL olduğunu açıkladı. Ilıcalı, İstanbul’un toplu taşıma konusunda belli bir mesafe aldıktan sonra servislerin kaldırılacağını söyledi...

İstanbul Valiliği duyurdu! İstanbul'da bazı yollar kapatılacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama kapsamında, 30 Ağustos Zafer Bayramı provaları pazar günü Vatan Caddesi'nde gerçekleştirileceği kaydedildi.  Yapılacak olan bayram provaları nedeni ile bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Endeksa'dan yaya trafiği ve ticari potansiyel endeksi analizi!

Kovid-19 salgını ile beraber bütün sektörlerde dijital dönüşüm başladı. Endeksa’nın sunduğu tüm gelişmiş lokasyon analizleriyle rakip marka konumları, bölgedeki detaylı demografik yapı gibi bilgilerin yanı sıra yaya trafiği katmanı ile tüm Türkiye'deki cadde ve sokakların trafik yoğunluğuna da erişi

Şanlıurfa'da trafiği engelleyen yapılar yıkıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Eyüpnebi Mahallesi Komiser Şakir Caddesi üzerinde trafiği engelleyen yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Kanal İstanbul inşaatı trafiği etkileyecek mi?

İstanbul'da 3. köprü ve yeni havaalanı yapımında, binlerce hafriyat kamyonu yollara çıkmış, pek çok kazaya karışmıştı. Yol Güvenliği Uzmanı Dr. Suat Sarı, "10 bin hafriyat kamyonu İstanbul trafiğinde terör estirecek" dedi...

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu trafiği rahatlatacak!

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun, Balıkesir trafiğini de rahatlatacak.

Kanal İstanbul’dan önce gemi trafiği için önemli düzenleme!

Dün Karadeniz ile Marmara Denizi birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul'un güzergahı resmen açıklandı. "Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin Kurulmasına ve İşletilmesine İlişkin Yönetmelik"te önemli bir değişikliğe gitti. 

Osmangazi'de trafiği aksatan binalar yıkılıyor!

İlçede yeni yollar açan Osmangazi Belediyesi, Küçükbalıklı Köprübaşı Caddesi üzerinde kalan ve trafiği aksatan binaları yıkarak caddeye rahat nefes aldırıyor.

Aydın'ın trafiği yeni çevre yoluyla rahatladı!

Aydın-Denizli otoyolunun bağlantısı olan çevre yolunun hizmete açılması, Efeler'deki şehir içi trafiğini rahatlattı.

İstanbul için otopark tapusu önerisi!

Trafiği yoğun ilçelerdeki birçok projede boş kalan otopark alanları bulunduğuna dikkat çeken İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, ‘otopark irtifak tapusu’ projesini Bakan Mehmet Özhaseki’ye iletti.

Silifke'ye yapılacak 4'ncü köprü trafiği rahatlatacak!

Başkan Turgut, Göksu ırmağı üzerinde temeli atılan 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 75 metre uzunluğundaki 4. köprünün trafiği rahatlatacağını söyledi.

istanbul trafiği Haberi

istanbul trafiği



İstanbul trafiği tek elde toplanıyor


15 milyonlu İstanbul'da, trafik ve ulaştırmayı tek elde toplamak için AKP yasa teklifi verdi. Teklife göre, İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü kurulacak, emniyet müdürlükleri dahil kamu kuruluşlarına dağılan yetkiler bu birimde toplanacak, otoparklar da bu müdürlüğü bağlanacak.


   AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifle, 15 milyon nüfusu olan İstanbul'un il sınırları içindeki toplu ulaşım (otobüs, dolmuş, taksi, minibüs, servis araçları, her türlü kara ve hava raylı sistem, tünel, teleferik, deniz taşıma gibi ulaşım) yeni kurulacak olan İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü'nün çatısı altında toplanıyor. Bu birim, Büyükşehir Belediyesi'nce üstlenilen kavşak, viyadük,...