27 / 04 / 2024

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu ifade eden Turhan, İstanbul'da 81,4 kilometre işletmeye açık, 85,3 kilometrelik yapımı devam eden, 81,9 kilometrelik ise planlanan metro sisteminin bulunduğunu söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Turhan, işletmedeki hatların günlük taşıma kapasitesinin 2 milyon 130 bin yolcu olduğunu söyledi. Turhan, planlananlar tamamlandığında oluşacak toplam kapasitenin ise günlük 8 milyon 830 bin yolcu olarak hesaplandığını belirtti. 

Turhan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında tamamlanamayan T26 tüneli, Doğançay Ripajı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Turhan, Doğançay Ripajı 1'in 2020, T26 Tüneli'nin 2021, Doğançay Ripajı'nın 2023'te tamamlanmasının planlandığını açıkladı. 

Komisyonda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2020 yılı bütçesi kabul edildi.

Kanal İstanbul için 6 üniversiteden teknik destek alındı!

İstanbul Havalimanı için 882 milyon avro kira ödenecek!
 


Geri Dön