10 / 05 / 2024

istanbul  kent içi raylı sistem

istanbul  kent içi raylı sistem

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Yeni kentsel dönüşüm kanunuyla 'rezerv alan' tartışması başladı. Artık kent içindeki bölgelerin de rezerv alan ilan edilebilecek olması kafaları karıştırdı. Yani Kadıköy'de, Üsküdar'da, Fatih veya Bakırköy gibi merkez ilçelerde sokaklar, mahalleler rezerv alan olabilir mi? İşte detaylar...

SARI alarm! Meteoroloji'den 12 kent için peş peşe uyarı geldi! Dikkat kuvvetli yağışlar geliyor...

Yaz mevsimin gelmesine rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor. Meteoroloji'den 12 kent için peş peşe uyarı geldi! Dikkat kuvvetli yağış geliyor!

TOKİ İstanbul projesi için tarih belli oldu! Tam 1.650 konutluk 2 yeni proje geliyor! Hemen bu tarihe bakın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, mega kent İstanbul'da 1.650 konutluk 2 yeni proje inşa edecek.

TOKİ İstanbul projeleri için tarih belli oldu, tam 6 bin yeni konut geliyor! İşte ilçe ilçe proje listesi! Kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mega kent İstanbul'da tam 5 bin 991 konut inşa edecek.

İstanbul'da 6.500 konutluk dev kentsel dönüşüm start aldı! Mega kent için tarihi gün!

Mega kent İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde toplamda 6 bin 500 konutu ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. İşte Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ İstanbul projesi için düğmeye bastı! Resmen açıklandı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, mega kent İstanbul'da 405 dükkan inşa edecek. İşte detaylar...

Kent içi raylı sistemler mevzuatı yenileniyor!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, kent içi raylı sistem projelerinin incelenmesi, onaylanması ve belediyelerin raylı sistem projelerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devralınmasına ilişkin yönetmelik hazırlanacak.

İstanbul Ümraniye için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Elmalıkent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Elazığ’da konteyner kent için yoğun mesai!

Elazığ’daki depremin ardından bölgelerde enkaz kaldırma işlemleri sürerken konteyner kent için konteyner kurulumu devam ediyor.

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

İstanbul depremi için korkutan uyarı: 1900 yangın çıkacak!

Türkiye’deki fabrikaların yüzde 98’i deprem bölgesinde yer alıyor. Mega kent  İstanbul'da Olası büyük bir sarsıntının yaratacağı fabrika yangınları büyük tehlike oluşturacak.

istanbul  kent içi raylı sistem Haberi

istanbul  kent içi raylı sistem

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu ifade eden Turhan, İstanbul'da 81,4 kilometre işletmeye açık, 85,3 kilometrelik yapımı devam eden, 81,9 kilometrelik ise planlanan metro sisteminin bulunduğunu söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Turhan, işletmedeki hatların günlük taşıma kapasitesinin 2 milyon 130 bin yolcu olduğunu söyledi. Turhan, planlananlar tamamlandığında oluşacak toplam kapasitenin ise günlük 8 milyon 830 bin yolcu olarak hesaplandığını belirtti. 

Turhan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında tamamlanamayan T26 tüneli, Doğançay Ripajı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Turhan, Doğançay Ripajı 1'in 2020, T26 Tüneli'nin 2021, Doğançay Ripajı'nın 2023'te tamamlanmasının planlandığını açıkladı. 

Komisyonda, Ulaştırma ve...