27 / 04 / 2024

İzmir Urla'da çıkan yangında 15 hektar alan kül oldu!

İzmir Urla'da çıkan yangında 15 hektar alan kül oldu!

Urla İskele Mezarlığı mevkii üzerinde yangın çıktı, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, tarım arazileri ile makilik alana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınan yangında 15 hektar kül oldu.




İzmir'in Urla İlçesi İskele Mezarlığı'nın üst kısmındaki otluk alanda yükselen alevleri gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.  İzmir  Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yangına 16 arazöz, 7 yer ekibi, 5 su tankı ve 4 dozerle müdahale etti. Urla Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ile birlikte jandarma ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. 


4.5 saatte söndürüldü

Yangın rüzgarın etkisiyle önce tarım arazilerine ardından makilik alan sıçrarken itfaiye polis ve jandarma yangın bölgesine giden yollarda giriş ve çıkışları kapattı. Öte yandan ekipler alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için ekipler yoğun çaba gösterdi. Cephanelik mevkii üzerinde başlayıp Evren Kaya mevkii'ne kadar büyüyen yangın Karşıyaka'dan da görülürken vatandaşlar arasında büyük korku yarattı. 

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 4,5 saatlik bir çabayla saat 03.00 sıralarında söndürdüğü yangında 15 hektarlık bir alanın zarar gördüğü bildirildi. Sabah saatlerine kadar soıutma çalışması yapılırken yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi. 


Yeni Asır


Geri Dön