27 / 04 / 2024

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesine vatandaşlardan tepki!

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesine vatandaşlardan tepki!

Uzundere Mahallesi'nde kentsel dönüşümün tamamlanmamasına vatandaşlardan tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşan vatandaşlar, projenin hüsrana uğradığını ifade etti. 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi temel atma töreni ve Karabağlar Belediyesi toplu açılış törenine katılım gösterdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yurtoğlu Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının tüm engelleri aşıp, İzmir'e hizmet için ellerinden geleni yaptığına dikkat çekti 

Belediye başkanlarına teşekkürlerini ileten Kılıçdaroğlu, tamamlanan ve yapılacak projelerin hayırlı olmasını diledi.

Bu arada Karabağlar Belediyesi'nden haksız şekilde işten çıkarıldığını iddia eden bir kadın, konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu'na seslendi ve yardım talep etti.

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesine vatandaşlardan tepki!

Programda Yıldız Kenter Kültür Merkezi, Nasreddin Hoca Çocuk ve Bilim Merkezi, Mobilya Akademi, Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi, Özdemir Sabancı Parkı, Limontepe Mahallesi Masal Evi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin açılışları gerçekleştirildi, Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin de temeli atıldı.

- Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesini protesto eden mahallelilerle görüştü

Tören alanı girişinde, "Uzundere için sözünü tut Büyükşehir", "Uzundere kentsel dönüşüm oldu dertsel dönüşüm", "Uzundere burada Tunç Soyer nerede?" şeklinde dövizler taşıyan bir grup vatandaş, Uzundere Mahallesi'nde kentsel dönüşümün tamamlanmamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, törenden önce aracından indi ve protestocularla konuştu. Mahalle sakinlerinden Eray Uslu, kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmamış olması sebebiyle senelerdir yeni evlerine geçemedikleri belirtti. 

Mağduriyeti bildiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlara sordum, ihaleye katılan yok. Ekonomik şartlar nedeniyle, fiyatlar belli olmadığı için müteahhitler korkuyor. İki kez ihaleye çıkıldı, katılan olmadı. Hükümete 'Kardeşim fiyat istikrarını sağlayın, ihale açılıyor, Büyükşehir Belediyesi ihale açıyor hiçbir müteahhit girmiyor.' deyin." şeklinde konuştu.

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesine vatandaşlardan tepki!

Kılıçdaroğlu, konutların Büyükşehirin bütçesi ile yapılmasını isteyen Uslu'ya, "Devlete söyleyin, Büyükşehir Belediyesi ile anlaşsın, beraber yapsınlar. Hükümet'le konuşun, tapuları gerekirse devredeceğiz, gelsinler size yapsınlar. Gidin müteahhit bulun, gelsin ihaleye girsin." dedi. 

Uslu da bunun üzerine "Yani vatandaş kendi işini kendi çözsün. Bu söylenecek kelime mi?" yanıtını verdi.

Bu esnada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bu yıl içinde ihale gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Eray Uslu, daha sonra gazetecilere gerçekleştirdiği açıklamada, Uzundere'deki 5 etaptan meydana gelen projenin iki etabının Aziz Kocaoğlu döneminde teslim edildiğini, Tunç Soyer’in ise bu konuyla ilgilenmediğini, Türkiye’nin örnek projesi şeklinde tanıtılan projenin hüsrana uğradığını ifade etti. 

Kılıçdaroğlu’na mağduriyetlerini aktardıklarına vurgu yapan Uslu, "Bize söz verdi. Bu işi bir an önce bitireceğini, belediye ile halledeceğini söyledi. Biz kendisine güveniyoruz. Mahallenin yarısı kentsel dönüşüme sokulup bitirildi, diğer kısmı yapılmadı. 40 senelik komşularımızın 3'te 1'i yeni dairelerde, diğerleri 50 yıllık depreme dayanıksız yerlerde oturuyor. Biz bu konuda mağdur olduğumuzu ilettik." diye konuştu.

Vatandaşlardan Emine Demir de "Kılıçdaroğlu buraya temel atmaya geldi ya, buraya gelmeyecekti, bizim evlerin temelini atacaktı." dedi.

Murat Kurum'dan İzmir Yeşildere'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Narlıdere’deki kentsel dönüşüme mahallelilerden tepki!


Geri Dön