04 / 05 / 2024

İzmir'de 1 milyon 100 bin TL'ye mağaza!

İzmir'de 1 milyon 100 bin TL'ye mağaza!

İzmir Ahkamı şžahsiye 4. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından İzmir Konak'ta bulunan 116 metrekare alana sahip olan mağaza satışa sunuldu...



VERİLEN İLANA GÖRE;  

GAYRİMENKUL SATIşž İLANI
İZMİR AHK܂MI şžAHSİYE 4. SULH HUKUK
MAHKEMESİ SATIşž MEMURLUĞUNDAN

DOSYA NO: 2010/44 SATIşž

Mahkemece satışına karar verilen ve İ.İ.kanunu hükümlerine göre satışı yapılacak olan taşınmazın cinsi, kıymeti, evsafı, satış şartları:

Mahkemece satışına karar verilen taşınmaz;  İzmir  ili, Konak ilçesi, Ahmetağa mahallesi, Pafta:41 , Ada:226 , Parsel:19'da tapuda kayıtlı 116,- m2 miktarlı maaza (mağaza) nitelikli taşınmaz olup; Kemeraltı, 861 Sokak No.33 Konak İzmir adresinde bulunmaktadır. Bilirkişi raporuna göre taşınmaz; halen boş olup, Kemeraltı alışveriş çarşısında, oldukça hareketli ve ticarÜ® aktivitesi yüksek olan çarşı içinde yer alması sebebiyle kıymetli bir konumdadır. Üzerinde yaklaşık 90 yıl önce yapılmış iki katlı -eski eser- işyeri nitelikli, eski ve harap vaziyette bir yapı bulunmaktadır. çatı ve tonoz döşemeleri yer yer yıkılmış ve halen de yıkılmaktadır. İşyerinin cephesi 4.25 m., derinliği 25,- m. olup yaklaşık 105 m2. kullanım alanlıdır. Tapu kaydında beyanlar hanesinde eski eser şerhi mevcuttur ve taşınmaz bu eski eser şerhi ile yükümlü' olarak ihale edilecektir

İmar Durumu: Taşınmaz imar planında T-C2 Turizme Yönelik Ticaret (2 kat) alanı içinde kaldığı, kentsel sit ile 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde kalmakta olup, eski eser, eski eser bitişiği ve karşısı olduğundan her türlü işlem için I.K.T.V.K.B.K.'dan izin alınması gerekmektedir.

MUHAMMEN BEDELİ : 1.100.000,00 TL 'dir.

Satış şžartları: TAşžINMAZIN SATIşž İZMİR AHK܂MI şžAHSİYE DÖRDÜNCÜ SULH
HUKUK MAHKEMESİ KALEMİNDE YAPILACAKTIR.

Taşınmazın l.ci ihalesi 12.08.2011 günü saat 15.00 -15.10 arasında yapılacaktır. Bu artırmada takdir olunan değerin % 60. mı ve rüçhanlı alacaklar var ise mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile en çok artırana ihale yapılacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmazın 2. ihalesi 22.08.2011 günü aynı yer ve saatte yapılacaktır. İkinci artırmada takdir olunan değerin % 40.ini, rüçhanlı alacaklar var ise bunların mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartıyla en çok artırana ihale yapılacaktır. Bu bedelle alıcı çıkmaz İse satış düşecektir.

Satışa katılmak isteyenlerin takdir edilen değerin % 20.si tutarında nakdÜ® teminatı Vakıfbank Adliye şžubesine yatırmak veya bu miktarda millÜ® bir bankanın kesin ve süresiz (satış dosya no.su belirtilmiş) teminat mektubunu Satış Memurluğuna tevdi etmeleri gerekir. Satış bedelinden başka Katma Değer Vergisi, ihale Damga Vergisi ve alım harcı alıcıya aittir. Satış peşin para iledir. Alıcı isterse ödeme için on günü geçmemek üzere bir süre verilebilir. Satış şartnamesi ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Müdürlüğümüzde açık bulunmaktadır. Satışa iştirak edenler şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklardır.

İlan olunur.

B.: 44305

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön