Genel

İzmir'de 1 milyon 88 bin TL'ye satılık arsa!

İzmir Aliağa Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İzmir İli, Aliağa İlçesi, Helvacı Köyü, Karaçakmak Mevkii, 333 ada, 3 parselde yer alan 8 bin 372 metrekare yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor

İzmir Aliağa Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. İZMİR, ALİAĞA SULH HUKUK MAHKEMESİ
SATIşž MEMURLUĞUNDAN TAşžINMAZIN
AçIK ARTTIRMA İLANI

SATIşž: 2009/6

Satılmasına karar verilen gayrimenkullerin cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

Tapu Kaydı: İzmir ili, Aliağa ilçesi, Helvacı Köyü, Karaçakmak mevkii, 81 cilt, 7924 sayfa, 333 ada, 3 Parsel de kayıtlı 8.372,00 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz, adres olarak Helvacı Köyü, Karaçakmak mevkiinde bulunmaktadır. Taşınmaz İzmir-çanakkale yoluna 100 metre mesafededir. Aliağa merkeze 11 km. mesafededir. Bozköy giriş kavşağının karşısında kalan parselin arkasında kalmaktadır. Taşınmaz üzerinde sabit olmayan, taşınabilir halde 3.5 m x 12.5 m bir prefabrike yapı bulunmaktadır. Taşınmazın kıymet takdirinin yapıldığı tarihte arsa üzerinde hurda yığınlarının ol-duğu ve iş makinalarının hurda yükleme, boşaltma işlemi yaptıkları görülmüştür. Taşınmaz üzerinde başkaca herhangi bir muktesap bulunmamaktadır. TAşžINMAZIN 2400/2170 HİSSESİ ÜZERİNDE ASYA KATILIM BANKASI Aşž'NlN 06/05/2008 TARİHLİ, 1.000.000,00-TL BEDELLİ İPOTEÄžİ MEVCUT OLUP, TAşžINMAZ BU İPOTEKLE YÜKÜMLÜ OLARAK SATILACAKTIR.

İMAR DURUMU: Aliağa Belediyesi'nin 08/07/2009 tarihli cevabi yazışma göre; 15K. 2a pafta, 333 ada 3 parsel; 1/1000 Ölçekli imar planında, E=0.40, H=Teknoloji gereği sanayi alanı olarak planlıdır. Belediye imar plan örneği dosyasında mevcuttur.

KIYMETİ: 1.088.360

TAşžINMAZIN SATIşž GÜN VE SAATLRİ

BİRİNCİ SATIşž GÜNÜ: 19/04/2011, saat 14.00'ten 14.10'a kadar Aliağa icra Müdürlüğu'nde açık arttırma suretiyle taşınmazın ihalesi yapılacaktır. Bu artırmalarda tahmin edilen kıymetin %60'mı ve rüçhanh alacaklılar varsa alacaklan mecmunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcısı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmaz 29/04/2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci açık artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada verilecek bedel masraflar ile birlikte %40'ının altında satılmayacaklardır.

3- Artırmaya iştirak edeceklerin, her taşınmaz için tahmin edilen kıymetin %20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır, yabancı para kabul edilmeyecektir. Satış peşin para iledir, alıcıya is-tediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV, ihale pulu, tapu harç ve masraflar alıcıya aittir, tapu satım harcı, vergi borçlan, tapu kaydındaki diğer borçlar ve tellaliye harcı satış bedelinden ödenir.

4-   İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgelerle on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacak ¬lardır, ihale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6-   İlan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- İştirak edenlerin şartnameyi görmüş, içeriğini kabul etmiş sayılacaklar, bilgi almak isteyenlerin 2009/6 satış dosyasından Müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur. 23/02/2011
(ic.if.K.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com