27 / 04 / 2024

İzmir'de 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerekiyor! Tunç Soyer: Büyük bir hazırlıktayız!

İzmir'de 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerekiyor! Tunç Soyer: Büyük bir hazırlıktayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerektiğini belirtti. İşte detaylar...



İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 123’üncü ve yılın son buluşmasını  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 

2023 yılına ilişkin değerlendirmelerin yapıldıığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “İzmir Terminal Şehir” çalışması, “Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi Yarışması”, kentsel dönüşüm projeleri gibi şehir gündemiyle ilgili konular masada yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; toplantıda sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları da konuşuldu.

İzmir de 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerekiyor! Tunç Soyer: Büyük bir hazırlıktayız!

880 BİN BİNA MUTLAKA DÖNÜŞMELİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de kentsel dönüşüme ivme kazandırdıklarına, yeni dönemde daha büyük adımların atılacağına dikkat çekti. 

Tunç Soyer, konu ile ilgili açıklamasında "2019 öncesinde 950 bağımsız birimde kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirilmiş. Bugün 5 bin 500 bağımsız birimin kentsel dönüşümüyle meşgul durumdayız" ifadelerini kullandı. 

Ancak yaklaşık 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerektiğinin altını çizen Soyer, devasa bir sorunla karşı karşıya olduklarının altını çizdi.

İzmir de 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerekiyor! Tunç Soyer: Büyük bir hazırlıktayız!

"Biz 5 seneyi geride bırakırken önemli bazı radikal adımlar atmıştık. Belediye şirketlerinin müteahhit şeklinde ihaleye girmesi gibi, kooperatifçilik modeli gibi. Ciddi bir deneyim elde ettik" açıklamasında bulunan Tunç Soyer, bu devasa soruna el atacak cesareti biriktirdiklerini söyledi. 

Sorunu bazı etaplar şeklinde çözmeye ilişkin bir hazırlıkları olduğunu da vurgulayan Soyer, "Bunu da en yakın sürede sizlerle paylaşmayı isterim. Biz bu çalışmaları asla yeterli görmüyoruz. Bazı radikal ve köklü hamlelere ihtiyaç bulunuyor" dedi ve büyük ve cesur adımlar atacaklarını dile getirdi. 

Diğer taraftan İEKKK gündeminde İzmir Ticaret Odası tarafından geliştirilen ve limanları, lojistik imkanlarıyla İzmir’in dünya ticaretinde bir transfer merkezi olmasını kapsayan “İzmir: Terminal Şehir” sunumu da gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Bu projenin hayata geçirilebilmesi için İzmir’in İstanbul gibi ulaşım altyapısının tamamlanması lazım. İzmir’e hem liman yatırımı, hem de demiryolu yatırımı yapılması gerek. Tüm bu çalışmaların ivedilikle Ulaştırma Bakanlığı’nın gündemine alınması lazım” açıklamasında bulundu. 

Dolar yılın son işlem gününde rekor kırdı! Bugün dolar kaç TL oldu? 

TOKİ Polemiği... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu:  TOKİ  projeleri tamamlanmadığı için vatandaş mağdur oluyor!

Maslak'ta 3+1 ev 60 bin, Ümraniye'de 3+1 ev 46 bin TL'ye kiralanıyor! Kiralar gerçekten düştü mü?

 


Geri Dön