03 / 05 / 2024

İzmir'de acil yıkılacak 71 binadan 67'sinin yıkımı tamamlandı!

İzmir'de acil yıkılacak 71 binadan 67'sinin yıkımı tamamlandı!

İzmir'de, ağır hasarlı olduğu tespit edilen 652 binayla ilgili askı süresi 14 Aralık tarihinde dolacak. Rezerv alandaki imar ve proje çalışmalarında ise sona gelindi.



İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra acil yıkılacak raporu verilen 71 binadan 67'sinin yıkım çalışmaları tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 81 ilden görevlendirilen 930 personel, şehir genelinde 195 bin binada hasar tespit çalışmalarını tamamladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kent genelinde, 652 binanın 3 bin 828 bağımsız bölümünde ağır hasar, 778 binanın 9 bin 48 bağımsız bölümde ise orta hasar tespit edildi.

Yapılan incelemelerde Bayraklı'daki 7 alanda acil yıkım kararı verilen 71 binadan 67'sinin yıkımları tamamlandı. Dört binanın yıkımıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Ağır hasarlı olduğu tespit edilen binalarla ilgili muhtarlıklara gönderilen listelerin 30 günlük askı süresi, 14 Aralık tarihinde tamamlanacak. İtiraz gelmemesi durumunda bu binalarda da yıkım işlemine başlanacak.

Orta hasarlı olduğu tespit edilen binalar da 1 sene içinde güçlendirme yapılmaması durumunda ağır hasarlı kabul edilerek yıkılacak.


"İlk etapta 3 bin konut yapılacak"

İzmir Bayraklı ilçesi Refik Şevket İnce Mahallesi  İzmir  Bayraklı Şehir Hastanesi yanında rezerv alan olarak belirlenen 1 milyon 380 bin metrekarelik bölgede teknik personel tarafından yürütülen zemin etüt çalışmaları, imar ve proje çalışmalarında da son aşamaya gelindi.

İlk etapta 3 bin konutun yapılması hedeflenen bölgede, zemin artı 4-5 katı geçmeyecek.

Yatay mimariye ve bölge dokusuna uygun yeni konutların sosyal donatılarıyla yapılarak bir yıl içerisinde depremzedelerin hizmetine sunulması planlanıyor.

Depremde binaları ağır hasar görmüş ya da orta hasarlı olan bina sahiplerine, tercih etmeleri halinde rezerv alanlarda üretilecek konutlardan verilecek.

 

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!


Geri Dön