02 / 05 / 2024

İzmir'de bakanlık binalarının güçlendirilme çalışmaları mecliste!

İzmir'de bakanlık binalarının güçlendirilme çalışmaları mecliste!

İzmir'de bulunan Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Ednan Arslan, İzmir'de bulunan Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arslan, ''Türkiye Deprem Yönetmeliği 18 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlamış ve 1/12019 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu düzenlemeyle 1996'dan beri yürürlükte olan Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası değişmiştir. Bu tarihten sonra binaların deprem yükü hesaplamaları, güçlendirme çalışmaları ve riskli yapıların belirlenmesi bu haritaya göre yapılmaya başlanmıştır'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'ın soruları:
1- İzmir'de Bakanlığınız uhbedesinde bulunan binaların sayısı kullanım türlerine göre dağılımı nedir?
2- 2020 itibariyle tarihi itibariyle İzmir'de Bakanlığınız uhdesinde bulunan depreme dayanıklı oldukları tespit edilen binaların sayısı nedir? Bu binaların kullanım türlerine göre dağılımı nedir?
3- 2020 itibariyle tarihi itibariyle İzmir'de Bakanlığınız uhdesinde bulunan depreme dayanıklı olmadıkları tespit edilen binaların sayısı nedir? Bu binaların kullanım türlerine göre dağılımı nedir? Bu binaların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için hangi çalışmalar yapılacaktır? Son beş yılda, yıllar itibariyle kaç binada güçlendirme çalışması yapılmıştır?
4-  Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası'nda yapılan güncellemeden kaynaklı olarak hangi çalışmalar yapılmıştır?
5- 2017, 2018, 2019 yıllarında İzmir özelinde deprem önlemlerine ilişkin Bakanlığınız tarafından ayrılan bütçe nedir? Bu kaynak nerelerde kullanılmıştır? 2020 yılı için deprem önlemlerine ilişkin ayrılan kaynak nedir?


Geri Dön