17 / 05 / 2024

İzmir bakanlık binası

İzmir bakanlık binası

İzmir'de bulunan Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası mecliste!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası meclis gündeminde!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası kültür mirası oldu!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescillendi.

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedefleniyor...

Bayraklı Çevre ve Şehircilik ile Kaymakamlık binası yapım ihalesi 24 Mayıs'ta!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kaymakamlık binası ile yükleniciye kalacak Ofis binası yapım işi ihale ediliyor..

Pursaklar Saray'a yeni muhtarlık binası geliyor!

Pursaklar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, mahalle muhtarları için başlattığı konak görünümlü yeni muhtarlık binalarına bir yenisini daha ekliyor. Belediye ekipleri, muhtarlık binasını kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı planlıyor.

Emlak Konut, Ataşehir'deki eski genel müdürlük binasını sattı!

Emlak Konut Ataşehir'de bulunan eski genel müdürlük binasını sattı. 25 milyon 650 bin TL'ye satılan bina 3 bin 381 metrekare alan sahip.

Bakanlık'tan turizme 26 bin kapasiteli yeni tesis!

Bakanlık, tasarruf hakkı kendisinde bulunan 9 ildeki 28 kamu taşınmazının turizm yatırımcılarına tahsisine yönelik ihaleye çıktı. Tahsis edilen yerlerde toplam 26 bin 362 yatak kapasiteli tesisler yapılması hedefleniyor.

Batman Kozluk Kaymakamlık Binası inşaatı yüzde 60 tamamlandı!

Batman’ın büyük ilçesi konumundaki Kozluk’ta, ilçe teşkilatlarının bir bölümü aşağıya iniyor. Yeni Kaymakamlık binasının kaba inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Balışeyh Kaymakamlık Binası yenilendi!

Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açılamada, yapılan özel düzenlemeler sayesinde ortopedik ve görme engelli vatandaşların bundan sonra kaymakamlık binasındaki kurumlara rahatlıkla erişim sağlayabileceklerini söyledi.

Tarsus Kaymakamlık binası takasla belediyeye geçti!

Tarsus Kaymakamlık binasının olduğu alan Tarsus Belediyesine geçti. Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus’a yeni hükümet konağının yapılmasının önemli bir adım olduğunu belirtti.

İzmir bakanlık binası Haberi

İzmir bakanlık binası

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir'de bulunan Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arslan, ''Türkiye Deprem Yönetmeliği 18 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlamış ve 1/12019 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu düzenlemeyle 1996'dan beri yürürlükte olan Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası değişmiştir. Bu tarihten sonra binaların deprem yükü hesaplamaları, güçlendirme çalışmaları ve riskli yapıların belirlenmesi bu haritaya göre yapılmaya başlanmıştır'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'ın soruları:
1- İzmir'de Bakanlığınız uhbedesinde bulunan binaların sayısı kullanım türlerine göre dağılımı nedir?
2- 2020 itibariyle tarihi itibariyle İzmir'de Bakanlığınız uhdesinde bulunan depreme dayanıklı oldukları tespit edilen binaların sayısı nedir? Bu binaların kullanım türlerine göre dağılımı nedir?
3-...