12 / 08 / 2024

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir çıkışı: Sorunlu yapılar acil dönüştürülmeli, Belediye yapamıyorsa devretsin Bakanlık yapsın

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir çıkışı: Sorunlu yapılar acil dönüştürülmeli, Belediye yapamıyorsa devretsin Bakanlık yapsın

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir'in yapı stokuna dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. 12 yıldır çalışma yapılmayan Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm'ünü işaret eden Kaya, "Belediye yapamıyorsa devretsin Bakanlık yapsın" dedi. İşte o açıklama...



AK Parti  İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak İlçe Başkanı Sat Başdaş ile b beraber, Konak ilçesi Ballıkuyu semtinde incelemeler yaptı. Muhtarların sorunlarını dinleyen Kaya Kentsel dönüşüm üzerinden büyükşehir belediyesini eleştirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bölgede 12 yıl önce kentsel dönüşüm çalışması başlattığını anımsatan Kaya, önemli açıklamalarda bulundu. 

Mahmut Atilla Kaya dan İzmir çıkışı: Sorunlu yapılar acil dönüştürülmeli, Belediye yapamıyorsa devretsin Bakanlık yapsın

12 SENEDİR VATANDAŞLAR MAĞDUR

Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre; 12 yıl önce dönemin büyükşehir belediye yetkililerinin Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattığına dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Taş üstüne taş koyamadılar. CHP'nin halka bakışının en büyük örneklerinden bir tanesi Ballıkuyu'dadır. İsminde halk bulunan bir partinin halkın sorunlarına bakışı ortada" diye konuştu. 

Kaya, 12 senedir bölgede kentsel dönüşüm adına yapılan tek şeyin 30 metrekarelik bir iletişim ofisi açıp maket sergilemek olduğunu belirtti ve "12 senedir buraya çivi çakmayanlar tam bir aymazlık içindedir ve İzmirliler'in aklıyla alay edilmektedir" dedi.

Ballıkuyu Mahallesi Muhtarı Sami Elmas ve Akarcalı Mahallesi Muhtarı Nevzat Mender ile beraber alanı dolaşan, vatandaşlarla görüşen Kaya, CHP'li yerel yönetimlerin politikalarının bedelini tüm İzmirliler'in ödediğini dile getirdi.  

Mahmut Atilla Kaya dan İzmir çıkışı: Sorunlu yapılar acil dönüştürülmeli, Belediye yapamıyorsa devretsin Bakanlık yapsın

8 Ağustos 2011 tarihinde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle bir karar alındığına dikkat çeken Kaya, konu ile ilgli şunları söyledi:

"Bu karar, Konak'ın Ballıkuyu, Akarcalı, Yeşildere, Kosova ve Kocakapı mahallelerinde acil kentsel dönüşüm kararıydı. 2012'de Bakanlar Kurulu kararıyla da 'Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı' ilan edildi. Yani buradaki dönüşüm kapsamında engel ve bahane kalmadı. O tarihte toplantılar tertip ettiler, lansmanlar düzenlediler, projeler hazırladılar, maketler yaptılar, burada da bir ofis açtılar, 'hemen başlıyoruz' dediler. 12 yıl geçti, ortada fol yok yumurta yok" dedi. 

Kaya, HP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne seslendi ve "İnsan hayatıyla oynamayı bırakın bu kentsel dönüşümü bir an önce başlatın" ifadelerini kullandı. 

Mahmut Atilla Kaya dan İzmir çıkışı: Sorunlu yapılar acil dönüştürülmeli, Belediye yapamıyorsa devretsin Bakanlık yapsın

BELEDİYE YAPAMIYORSA DEVRETSİN, BAKANLIK ÜSTLENSİN

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, alanda aşırı yağışlarda sel ve taşkın meydana geldiğini hatırlatan Kaya, riskin minimize edilmesi amacıyla planlı bir yapılaşmaya geçilmesinin elzem olduğunna vurgu yaptı. 

Kaya, "Burada aşırı yağışlarda sel ve taşkın oluyor. Zaten İzmir'in hiçbir yerinde olmadığı gibi burada da altyapı bulunmuyor. Vatandaşlarımız perişan oluyor. Sürekli bir heyelan riski mevcut. İnsanlarımızı, deprem, sel, su baskını, heyelan korkusu yaşamadıkları, sağlıklı ve huzurlu bir kent yaşamına kavuşturmalıyız" açıklamasında bulundu. 

Ballıkuyu'nun kentsel dönüşüme konu olan 5 mahallesinde 15 bine yakın insanın olduğunu dile getiren Kaya, vatandaşların korkudan evlerinde uyku uyuyamaz hale geldiklerinin altını çizdi. Kaya, mahallelinin sokaktan otobüs geçtiğinde evlerinin sallandığını söylediğini belirtti. 

"Biz bu konuyu siyaset üstü, siyasi partiler üstü bir konu şeklinde değerlendiriyoruz. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de konuya böyle bakması ve bir an önce buradaki insanlarımızın sorunlarını çözecek aksiyonları alması gerekli. Eğer yapamayacaklarsa da çıksınlar yapamayacaklarını açıklasınlar, biz de hemşehrilerimizin mağduriyetini giderecek başka formüllerde çalışma yapalım. Yapamayacaksanız devredin, bakanlık yapsın" diyen Kaya, artık oyalama zamanının bittiğine, bu işin peşini bırakmayacaklarına dikkat çekti. 

Mahmut Atilla Kaya dan İzmir çıkışı: Sorunlu yapılar acil dönüştürülmeli, Belediye yapamıyorsa devretsin Bakanlık yapsın

İZMİR'DEKİ SORUNLU YAPILAR ACİLEN DÖNÜŞTÜRÜLMELİ 

Mahmut Atilla Kaya, İzmir'de 1 milyona yakın yapı stoku olduğunu dile getirdi ve yüzde 40'tan fazlasının kaçak, yüzde 40'tan fazlasının ise 1999'dan önceki mevzuat kapsamında inşa edilen depreme dayanıksız ve sorunlu yapılar olduğuna vurgu yaptı. 

Şehirde senelere dayanan plansızlığın, imarsızlığın ve yerel yönetimlerin tutumunun tehlikeyi günden güne büyüttüğünün altını çizen Kaya, açıklamasını şu şekilde tamamladı: 

"İzmir'in genelinde deprem riski açısından tehlike içeren yapılar çoğunlukta. İzmir'de 6 ve 7 şiddeti aralığında deprem üretebilecek 20'den fazla fay hattı olduğunu biliyoruz. En riskli bölgelerden birinde yaşıyoruz. Buradaki sorunlu yapıların acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Çeyrek asırdır İzmir'i yöneten CHP'nin bu konuda hiç dertlenmediğini üzülerek görüyoruz. İşte Ballıkuyu örneği ortada. 12 senede dönüşüm adına bir tuğla koymamışlar. Karabağlar ona keza. Dönüşüm için yapılan planlara yıllardır dava üstüne dava açtılar.  TOKİ  ilçeye sağlıklı konut yapacak, ona da dava açıp karşı çıkıyorlar. CHP'nin İzmir'le derdi nedir, anlamış değiliz."

300 bin TL'si devlet destekli anahtar teslim ev fırsatı!

İzmir ve Edirne'de milyonlarca liralık arsa ve arazi satılıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Dolar sahipleri ecel terleri dökecek! Selçuk Geçer yeni senaryoyu bir çırpıda açıkladı! Bu bir komplo teorisi değil!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 718 milyon liraya arsa satıyor!


Geri Dön