04 / 05 / 2024

İzmir'de deprem bilinci aşılandı!

İzmir'de deprem bilinci aşılandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde 80 bin 500 kişiyi depremde nasıl davranacağı konusunda bilgilendirildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde yaklaşık 10 bin kişi uygulamalı deprem eğitimi aldı.

Hedef Gazetesi'nde yer alan habere göre, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde SekaPark’ta bulunan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, deprem bilincini aşılıp depremde yapılması gerekenleri hatırlatmak için Kocaeli halkına hizmet veriyor. 

2018 yılında da merkezde; öğrenciler, STK ve kamu kurumları olmak üzere yaklaşık 10 bin kişiye uygulamalı deprem eğitimi verildi. 2018 yılını başarıyla geçiren merkez, bu güne kadar 80 bin 500 kişiye depremde nasıl davranacağı konusunda bilgilendirildi.

İzmit Seka Park’ta eğitim veren Deprem Eğitim Merkezi’nde vatandaşlara teorik ve uygulamalı deprem eğitimleri veriliyor. Eğitim Merkezinde, kursiyerlere depreme dayanıklı bina, ev içini depreme hazırlanması, deprem sonrası toplanma yerleri  bilgilerin yanında deprem anının canlandırıldığı simülasyon odasında uygulamalı eğitimler veriliyor. Deprem eğitimi öğrencilerin yanı sıra yetişkin bireylere de sunuluyor.

Deprem eğitimlerine katılan öğrenciler, STK ve kamu kurumlarında çalışan personeller; 20 bin depremin kaydedildiği ülkemizde deprem gerçeği, nasıl meydana geldiği, deprem öncesi yapılması gerekenler konusu hakkında bilgilendirilme yapıldı. Verilen eğitimden memnun kalan katılımcılar özellikle bina içerisinde uygun olmayan şekilde değişiklikler yapılmasının, deprem acısından büyük bir risk oluşturduğu belirtildi.


Geri Dön