29 / 04 / 2024

İzmir'de en çok 1+1 ve 2+1 konut tercih ediliyor!

İzmir'de en çok 1+1 ve 2+1 konut tercih ediliyor!

1+1 ve 2+1 konutların tercih edildiğini söyleyen İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu "Artan eğitim düzeyi ve bireyselleşme sebebiyle özellikle büyükşehirlerde yaşayan gençler ailenin yanından ayrılarak ciddi bir konut talebi yaratıyor" dedi




Büyükşehirlerde yalnız yaşayan insanların sayısının artması ve aile sayılarının düşmesi ile birlikte, 1+1 ve 2+1 konutların kiralama ve satın alma için tercih edilmeye başlandı.  İzmir  Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu "Artan eğitim düzeyi ve bireyselleşme sebebiyle özellikle büyükşehirlerde yaşayan gençler ailenin yanından ayrılarak ciddi bir konut talebi yaratıyor. Özellikle Buca, Bornova ve Karşıyaka'da 1+1 ve 2+1 konutlara talep artıyor. Söz konusu talebi karşılamak adına son yıllarda apartman tipi 1+1 ve 2+1 konutlar üreterek ihtiyacın karşılanmaya çalışılıyor" dedi.


Gençlerin talebi

Özellikle son 3 yılda talebin arttığını dile getiren Güleroğlu, "Artık büyükşehirlerde kalabalık aile tipi giderek azalıyor. İzmir'de artan öğrenci nüfusu da bunda oldukça etken. Üniversitelere yakın bölgelerde gençler bir araya gelerek küçük metrekareli konutları kiralıyor. Özellikle müşterilerimizle ev alım satımı veya kiralama görüşmelerinde büyük evin temizliğinin ve bakımının zor olduğu görüşü ağırlık kazanıyor. Eşler birlikte çalıştıkları için büyük evin bakımı ve temizliğinin de zor olduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle genelde küçük metrekareli evlere talep giderek artıyor" diye konuştu.


Yatırım ön planda

Küçük metrekareli konutların yatırım amaçlı alımının da son derece arttığını dile getiren Güleroğlu, "Bu konuda Buca'da tam bir patlama yaşanıyor. 3 yıl öncesine kadar 60 bin lira ortalamasında olan 1+1 konut fiyatları şu anda 110 bin lira ortalamasıyla satılıyor. 110 bin liralık bir dairenin kira getirisi ise 800 liraya kadar çıkıyor. Bölgede 200 bin liralık orta sınıf 3+1 bir dairenin kira getirisi ise 600 lira olarak gerçekleşiyor. Bu nedenle küçük metrekareli konutlara yatırım amaçlı talep artıyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön