27 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm aksıyor iddiası!

İzmir'de kentsel dönüşüm aksıyor iddiası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında kentsel dönüşümünü tamamlamak için anlaştığı 33 bin konut ve ofisin yalnızca 960 tanesini dönüştürdüğü iddiası konuşuluyor. Konuya dair detaylar haberimizde...



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında kentsel dönüşümünü tamamlamak için anlaştığı 33 bin konuttan yalnızca 960 tanesini tamamlayabildi. Yeni Asır'dan Erhan Gülenç' in haberine göre;  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, 2012 senesinde şehrin yedi bölgesinde 33 bin konut ve işyerini dönüştürmek için iktidardan izin istedi. İznin çıkması üzerine 9 sene geçmesine rağmen 874 ev ve 86 işyerini dönüştürerek teslim edildiği iddia edildi.

2012 SENESİNDE GEREKLİ YETKİLER VERİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesine 2012 senesinde Bakanlar Kurulu'ndan çıkan izin ile bazı bölgelerde kentsel dönüşüm onayı çıkmıştı. Kentsel dönüşüm için izin çıkan bölgeler; Karabağlar Uzundere, Konak Ege Mahallesi, Bayraklı Fuat Edip Baksı ve Cengizhan mahalleleri, Konak Ballıkuyu, Karşıyaka Örnekköy ile Gaziemir Aktepe ve Emrez mahallelerini kapsayan yerler. Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde izin çıkardığı 7 bölgede toplam 33 bin konut yer aldı.

2012 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentesel dönüşüm aşamasında CHP yönetiminin engellendiğininin altını çizerek: "Engelleniyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm yapmasına izin vermiyorlar" dedi.

 İzmir de kentsel dönüşüm aksıyor iddiası!

'TOKİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYACAĞIZ'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Aziz Kocaoğlu,  2012 senesinde kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızla TOKİ'nin ki çok farklı. Bize göre dönüşüm, kenti yeniden tasarlamak anlamına geliyor. 'TOKİ'ye göre ise eski evleri yık , yerine 10 katlı, 20 katlı apartmanları dik. Al sana kentsel dönüşüm... İşte bu anlayışa karşıyız. Bize göre kentsel dönüşüm kentin bütünüyle dönüşümüdür" diyerek ifade etti.

İZBETON DA DEVREYE GİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,belediye şirketi İZBETON' u devreye soktu. Fakat İZBETON ile anlaşma sağlanamadı. İzmir Büyükşehir Meclisi tarafınca, 2021 Nisan'da Gaziemir Aktepe Emrez' de 300 ev, Aralık 2020 senesinde de Karşıyaka Örnekköy 3 ve 4. etap kapsamında hemen hemen 1000 yapı yapılması için belediye şirketi İZBETON yetkilendirildi. Kentsel dönüşümün tamamlanması üzerine Uzundere'de sakinleri Belediye Başkanı Soner'i CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şikayet etti. Yaşanan durum üzerine Soner, mahalle sakinlerine 40 gün sonrasına randevu verdi. Uzundere'deki üçüncü ve dördüncü etap dönüşüm için de İZBETON' a yetki verdi. Verilen yetkiye rağmen İZBETON' nun bölgede çalışma yapmadığı iddia edildi.

 İzmir de kentsel dönüşüm aksıyor iddiası!

"MAZERET BELEDİYECİLİĞİ YAPILIYOR"

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "İzmir Büyükşehir'in kentsel dönüşümde Türkiye'nin en başarısız belediyesi'' ifadesini kullandı.
İzmir Belediyesi'nin mazeretli bir belediye olduğunu söyleyen
Hızal, "Belediye, bırakın dönüşüm projesini hayata geçirmeyi, 30 Ekim depremi sonrasında ana hizmet binasının hasar durumunu dahi tespit etmekte zorlandı" dedi.

 AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise, "Kaplumbağa hızıyla dönüşüm olmaz" dedi.

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm için dava açıldı! 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm iki yılda tamamlanacak!


Geri Dön