Kent Haberleri

İzmir'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! Sene sonuna kadar yüzde 60 zamlanacak!

Coldwell Banker Life Broker'ı Uğur Sezginer, İzmir'de, dene sonuna kadar bütün gayrimenkullerde yüzde 50 - 60 oranında bir fiyat yükselişi yaşanacağına dikkat çekti. Sene sonuna kadar bütün gayrimenkullerde yüzde 50 - 60 oranında bir fiyat yükselişi yaşanacağına dikkat çeken Coldwell Banker Life Broker'ı Uğur Sezginer, gayrimenkulün en güvenilir ve en karlı yatırım aracı olmayı sürdürdüğünü vurguladı

İzmir sürekli yükselen nüfusa ve nitelikli göç almayı südürmesine rağmen gayrimenkul sektöründe yeni arsa ve proje üretilemiyor; bu durum gayrimenkul fiyatlarında artışı getiriyor.

Sene sonuna kadar bütün gayrimenkullerde yüzde 50 - 60 oranında bir fiyat yükselişi yaşanacağına dikkat çeken Coldwell Banker Life Broker'ı Uğur Sezginer, gayrimenkulün en güvenilir ve en karlı yatırım aracı olmayı sürdürdüğünü vurguladı. 

2021 yılının son çeyreğinde önemli bir satış sirkülasyonunun ve fiyat yükselişinin yaşandığının altını çizen Uğur Sezginer, "Bu fiyat artışı özellikle Mavişehir bölgesinde yüzde 100'leri buldu. 2022'nin ilk çeyreğiyle birlikte fiyat artışı devam ediyor. Bu artışlara rağmen satışların devam etmesi gibi bir gerçek de var" açıklamasında bulundu ve inşaat sektöründe maliyetlerin çok arttığını, bu sebeple de fiyat yükselişinin inşaat maliyetlerinde 3 katına ulaştığını belirtti. 

"Konut fiyatlarındaysa fiyat artışı aynı oranda olmadı. Yeni konut üretiminin de azalması nedeniyle konut fiyatları artmaya devam edecektir. Yüksek seviyelerden döviz ve altın alan yatırımcılar, aldıkları rakamların tekrar görülmesini bekliyor" diye konuşan Uğur Sezginer, bu durumun gerçekleşmesi halinde onların da gayrimenkule döneceğini ifade etti. 

Gayrimenkul fiyatlarında sene sonuna kadar yüzde 50-60 oranında bir yükseliş yaşanacağını kaydeden Sezginer, "Türkiye'de gayrimenkul her zaman en çok kazandıran yatırım aracıdır. Piyasa ve ekonomi canlandığında en çok kazandıran yine gayrimenkul olacak" açıklamasında bulundu. 

KONUT YOK, TALEP ÇOK

Kiralama açısından da yüksek fiyat ve düşük arz tablosunun görüldüğüne dikkat çeken Uğur Sezginer, "Geçen yıl Mavişehir’de 3+1 daireleri 5000-6000 TL'ye kiralarken şu anda 10.000-12.000 TL bandına yükseldi. Zaten az sayıda konut var ve hemen tutuluyor" dedi ve bu durumun nedenenin yüksek fiyatlardan gayrimenkul alamayan müşterilerin kiralamak zorunda kalması olduğunu belirtti. Mavişehir bölgesinde bütün konut tiplerine yoğun talebin geldiğini aktaran Sezginer, "Daire tipi farketmeden, tüm seçenekler maksimum fiyata kiralanabiliyor. İzmir'e nitelikli göç devam ediyor. 12 ay İzmirde yaşayacak olanlar için iki bölge cazip geliyor. Birincisi Güzelbahçe, Urla, Çeşme aksı. Bir diğeri de Karşıyaka, Bostanlı ve Mavişehir bölgesi. Buralara şehir dışından çok talep geliyor. İstanbul’dan gelen müşterilerimize 11 bin gibi bir kira bedeli çok gelmiyor. Maddi gücü yüksek olanlar Çeşme, Urla tarafını tercih ediyor. Kentin kuzeyindeki Foça, Dikili tarafları da daha uygun fiyat alternatifleriyle ilgi görüyor" şeklinde konuştu. 

ENDÜSTRİYEL YAPILARA İLGİ VAR

İzmir genelinde özellikle depo alanı, fabrika gibi endüstriyel yapıların yükselen bir taleple karşı karşıya olduğunu belirten Uğur Sezginer, Türkiye'nin her yerinden İzmir'e yatırımda bulunmak isteyenlerin olduğuna da dikkat çekti. 

İzmir’de endüstriyel yapılar ve arsalarda da genel olarak bir arz sorunu yaşandığını belirten Sezginer, “Farklı illerden sanayiciler ve müteahhitlerden arsa talebi çok geliyor. İmarlı arsa çok az var. Beklentiler aşırı yükseldi. Sanayi tarafı durmuyor. İzmir endüstriyel olarak ciddi talep görüyor. Kemalpaşa, Aliağa bölgesinde fabrika ve depo arayışı var. Özellikle Aliağa limanı da lojistik avantajı nedeniyle talebi artırıyor” şeklinde konuşarak sektörü değerlendirdi. 

Binlerce Evim mağduru için yasa çıktı! Şimdi sözleşmeler bekleniyor...

Türkiye'nin en çok konut aranan ilçesine çok şaşıracaksınız!

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeyecek! Sektörü neler bekliyor?