02 / 05 / 2024

İzmir’de nitelikli konut ihtiyacı devam ediyor!

İzmir’de nitelikli konut ihtiyacı devam ediyor!

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir, potansiyeli ve yatırım olanaklarıyla özellikle İstanbul ve Ankara gibi metropollerin ilgisini çekiyor. 



Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir, potansiyeli ve yatırım fırsatları ile özellikle İstanbul ve  Ankara  gibi metropollerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Enes Duru Mimarlık Kurucusu Enes Duru, İzmir’in nitelikli göç aldığını ifade etti. Duru, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük metropol kentlerden İzmir’e bir göçün söz konusu olduğunu vurguladı, “Bu ihtiyaca cevap vermek için de projelerin daha nitelikli olarak tasarlanması gerekiyor. İnsanlar artık daha merkezi ve kullanışlı evlerde yaşamak istiyor. Kent merkezinde ise arsa problemi devam ettiği sürece düşük metrekareli evlerde yaşam daha çok tercih ediliyor. İzmir, yatırıma açık ve mimari anlamda da potansiyeli büyük bir kent. Kentsel dönüşümün de iyi analiz edilip planlanması gerekiyor” dedi. 

2016 yılından beri yurtiçi ve yurt dışında mimarlık ve iç mimarlık hizmeti verdiklerini de ifade eden Enes Duru, “Deneyimli ekibimiz ile gerekli tadilat ve düzenlemeleri de yapabiliyoruz. İster ev, ister ofis olsun anahtar teslim bir şekilde tasarım ve uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Artık dünyada trend kendini yenileyebilen, doğayla barışık, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan projeler” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön