06 / 05 / 2024

İzmir'de nitelikli konut ihtiyacı!

İzmir'de nitelikli konut ihtiyacı!

İzmir'in nitelikli göç aldığını söyleyen Enes Duru Mimarlık Kurucusu Enes Duru, nitelikli konutlar anlamında büyük bir potansiyel taşıdığı bilgisini verdi. Duru, ''Projelerin daha nitelikli olarak tasarlanması gerekiyor'' diye konuştu.



İzmir'in özellikle büyük kentlerden aldığı göçle birlikte nitelikli konutlar anlamında büyük bir potansiyel taşıdığı bilgisini veren Enes Duru Mimarlık Kurucusu Enes Duru, “Özellikle İstanbul ve  Ankara  gibi büyük metropol kentlerden İzmir'e bir göç söz konusu. Bu ihtiyaca cevap vermek için de projelerin daha nitelikli olarak tasarlanması gerekiyor. İnsanlar artık daha merkezi ve kullanışlı evlerde yaşamak istiyor. Kent merkezinde ise arsa problemi devam ettiği sürece düşük metrekareli evlerde yaşam daha çok tercih ediliyor.  İzmir  yatırıma açık ve mimari anlamda da potansiyeli büyük bir kent. İstanbul'da sektörde bir doygunluk yaşanıyor. İzmir bu anlamda daha elit bir kent. Yapılacak çok şey var. Doğru planlamayla, kent kimliğine saygılı bir şekilde atılacak adımlar çok önemli. Burada kentsel dönüşümün de iyi analiz edilip planlanması gerekiyor” açıklaamasında bulundu.
 
Gözlem Gazetesi'nde yer alan habere göre, hızlı akan yaşam koşullarına ayak uydurmak için temizliği kolay ve kullanışlı dairelerin olduğunu söyleyen Duru, mimari anlamda profesyonel dokunuşların konutlara değer kattığını ve kullanım alanlarını da artırdığını ifade etti. Yurtiçi ve yurt dışında mimarlık ve iç mimarlık hizmeti verdiklerini açıklayan Enes Duru firma olarak, sadeliğin getirdiği şıklığı yansıtan tasarımlar oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Anahtar teslimi projeler

Mimari ve iç mimarinin birbirini tamamlayan iki disiplin olduğunu kaydeden Enes Duru, şu ifadeleri kullandı: “Bütün bunlar bir ekip işi, mekansal bir ihtiyaçla ilgili mimari, iç mimari ve uygulama anlamında her türlü yanıtı verebiliyoruz. Kendi deneyimli uygulama ekibimiz ile gerekli tadilat ve düzenlemeleri de yapabiliyoruz. İster ev, ister ofis olsun anahtar teslim bir şekilde tasarım ve uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Günümüz koşullarında bütçe ön planda. Artık sıfırdan bir şeyi yapmak yerine, var olanı güncellemek ve güzelleştirmek tercih ediliyor. Mimari tasarımlarla birlikte daha az bütçe harcayarak çok daha şık ve kullanışlı mekanlar elde edebiliyoruz. Kısacası yaşam kalitesini artırıyoruz. Müşteri talepleri ve beklentileri de bizim için belirleyici oluyor. İnsanların artık algısı değişti. Doğayla iç içe yaşamak istiyor. Büyük kentlerde bu herkesin ulaşabileceği bir özellik değil. Artık her alanda sürdürülebilirlik çok önemli. Kendini yenileyebilen, doğayla barışık yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan proje örnekleri ülkemizde de görülmeye başlandı. Dünyada da trend bu şekilde.”

Nitelikli konut hedefi

“Öncelikli amacımız iyi bir tasarım ofisi olmak ve yaptığımız işin de nitelikli olması” diye konuşan Mimar Enes Duru, mimari tasarımların yaratıcılık isteyen süreçler olduğunu, bu nedenle yeni trendleri de takip ettiklerini kaydetti.
 


Geri Dön