Ulaşım

İzmir'de Otobüsümü Geri İstiyorum kampanyası başlatıldı!

Facebook'ta " Otobüsümü geri istiyorum " kampanyası başlatan Gülizar Molla Aykın, "Bir yerden bir yere gitmek için tek araç kullanmak istiyoruz. Aktarma yapmak istemiyoruz" diye konuştu.


İzmir'de toplu ulaşımda yaşanan "aktarmalı çile"ye tepkiler büyürken, son tepki sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden geldi. Facebook'ta "Otobüsümü geri istiyorum" kampanyası başlatan Gülizar Molla Aykın, "Bir yerden bir yere gitmek için tek araç kullanmak istiyoruz. Aktarma yapmak istemiyoruz" diye konuştu. 


"Kadınlar taciz ediliyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, "Toplu Ulaşımda Düğüm Çözülüyor" başlığı ile 29 Haziran'da ulaşımda yeni uygulama başlatmış, İzmir'in merkezi yerleri Alsancak, Basmane, Çankaya ve Konak'a otobüs seferlerinden bazıları iptal edilirken, bazıları azaltılmıştı. Azaltılan otobüs seferleri yerine de metro duraklarında aktarma merkezleri oluşturulmuştu. ESHOT uygulama sonucunda kent içi trafik ile gürültü ve görüntü kirliğini azalacağını ve ulaşımın hızlanacağını iddia etse de, uygulama hem raylı sistemde yoğunluğa neden oldu hem de vatandaş tek bir araç kullanarak gittiği yere, en az iki veya üç ulaşım aracı kullanarak gitmek zorunda kaldı. 

"Otobüsümü geri istiyorum" kampanyasını başlatan Gülizar Molla Aykın da, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta açtığı sayfa üzerinden, Büyükşehir'e karşı mücadele başlattı. 

Otobüslerdeki kalabalıktan dolayı özellikle kadınlara yönelik tacizlerin arttığını belirten Aykın, "Kadınlar kalabalık yüzünden kötü niyetli kişiler tarafından taciz ediliyor. Neredeye artık pestil halinde otobüslere binip işimize gidiyoruz" dedi. Otobüsleri geri istediklerini söyleyen Aykın, "Bir yerden bir yere gitmek için tek araç kullanmak istiyoruz. Aktarma yapmak istemiyoruz" diye konuştu. 



Yeni Asır