19 / 05 / 2024

İzmir'de otopark ücretlerine yüzde 20 zam geliyor!

İzmir'de otopark ücretlerine yüzde 20 zam geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015’te otoparklara zam yapacak. En son geçtiğimiz Şubat ayında otopark ücretlerine 50 kuruş zam yapan Büyükşehir Belediyesi, 5,5 TL olan park ücretlerini 6,5 TL’ye yükseltecek.




Önümüzdeki yıl bütçesini toplam 5 milyar 139 milyon 260 bin TL olarak belirleyen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, 2015’te otoparklara zam yapacak. En son geçtiğimiz Şubat ayında otopark ücretlerine 50 kuruş zam yapan Büyükşehir Belediyesi, 5,5 TL olan park ücretlerini 6,5 TL’ye yükseltecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZELMAN A.Ş. tarafından işletilen açık ve kapalı otoparklara 1 TL’lik zam geliyor. 2015 yılının ilk aylarında yapılması planlanan zam uyarınca belediyenin işlettiği açık otoparklar, katlı otoparklar, sokak otoparkları ve yer altı otoparklarında fiyat artışı öngören zam teklifi belediyenin 2015 yılı bütçesine alındı. Buna göre, Büyükşehir Belediyesi bütçesinde 0-12 saat arası açık otoparklarda 5,5 TL olan park ücretinin 6,5 TL'ye yükseltilmesi teklif edildi. Önümüzdeki yılın ilk aylarında meclis onayına sunulması beklenen yeni tarife doğrultusunda otopark fiyatlarına yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapılacak.


Alsancak’ta zam yok


Çok katlı ve kapalı otoparklar ile açık sokak otoparklarında da 5,5 TL olan otopark ücretleri 6,5 TL’ye, indirimli fiyat tarifesi uygulanan diğer otoparklarda ise fiyatlar 3,5 TL’den 4 TL'ye yükseltilecek. Geçtiğimiz aylarda hizmette açılan Türkiye’nin en büyüğü olma özeliğine sahip Alsancak Tam Otomatik Katlı Otopark’ta ise zam yapılmayacak 0-3 saati 5 TL’den başlayan otopark tarifesi aynen geçerli olacak.



Yenigün


Geri Dön