28 / 04 / 2024

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.



İzmir mimarisinin önemli köşe taşları arasında olan Namazgah Hamamı,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasıyla restore edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Agora bölgesinde 762 metrekarelik arazi içinde bulunan tarihi hamam, yaklaşık 1.2 milyon liralık bütçeyle eski görkemine kavuşturuldu. 16. yüzyılda hayata geçirildiği bilinen hamam, devir teslim işlemlerinin tamamlanmasından sonra yeniden hizmete açılacak.  

Sabırlı bir çalışma

Tarihi hamamı orijinalini koruyarak restorasyon çalışması yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerekli sağlamlaştırma ve düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra, kuzey ve batı cephesine bitişik, orjinale ilave yapılar ile iç mekanlarındaki ilave kaplamalar ve duvar eklerini kaldırdı.

Binanın doğusundaki hasarlı han duvarı, ahşap askıya alma sistemi ile desteklendi. Duvar sıva raspası çalışmaları tamamlandı ve yapı enjeksiyon yöntemi ile güçlendirildi ve ahşap askı söküldü. Hasarlı han duvarına ise çelik konstrüksiyon sistemi ile destek verildi. 

 


Geri Dön