05 / 05 / 2024

İzmir'in 9 üniversitesi İTO'dan şehre katkı ödülü aldı!

İzmir'in 9 üniversitesi İTO'dan şehre katkı ödülü aldı!

Ekrem Demirtaş, 2013 yılı "İzmir Şehrine Katkı Ödülü"nü 9 İzmir Üniversitesi'ne verileceğini açıkladı. Demirtaş, "İzmir'in bir eğitim kenti olmasına yaptıkları katkılar nedeniyle İzmir'de kurulu tüm üniversitelerimize bu ödülü veriyoruz" dedi




İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2013 yılı "İzmir Şehrine Katkı Ödülü"nü 9  İzmir  Üniversitesi'ne verileceğini açıkladı. Demirtaş, "İzmir'in bir eğitim kenti olmasına yaptıkları katkı, beyin göçünü önlemeleri, kentimiz ekonomisine artıları nedeniyle İzmir'de kurulu tüm üniversitelerimize bu ödülü veriyoruz" dedi. Ödüller, yarın düzenlenecek İTO Vergi Ödül Töreni'nde verilecek.


Beyin göçü engelleniyor

Demirtaş, İzmir'in ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı koyan kişi ve kuruluşlara 1999 yılından bu yana oda olarak "İzmir Şehrine Katkı Ödülü" verdiklerini söyledi. Demirtaş, "Bu ödülle amacımız İzmir için çalışan kişi ve kuruluşların bu çalışmalarına destek vermek, onların motivasyonunu artırmak, güç vermek" diye konuştu. Bugüne kadar siyasetçilere, işadamlarına, sanatçılara, sporculara ödülün verildiğini belirten Demirtaş, 2013 yılındaki ödülün ise ilk defa birden fazla kuruma verildiğini söyledi. Demirtaş, "Yönetim kurulumuz, dünya kenti olmayı hedefleyen İzmir'in büyük ihtiyaç duyduğu genç ve girişimci beyinlerin başka kentlere göç etmesini engellemeleri, öğrenci, öğretim üyesi ve personelinin yaptığı harcamalar ile üniversite olarak yaptığı yatırımlarla kentimiz ekonomisine büyük katma değer katmaları, her yıl iyi eğitilmiş binlerce genci mezun ederek iş hayatına katılmasını sağlamaları ve İzmir'in bir eğitim kenti kimliği kazanmasına katkı yapmaları nedeniyle '2013 Yılı İzmir Şehrine Katkı Ödülü'nün İzmir üniversitelerine verilmesi kararını aldı" diye konuştu. Yarınki törende Ege, Dokuz Eylül, İzmir Yüksek Teknoloji, Katip Çelebi, İzmir Ekonomi, Yaşar, Gediz, İzmir ve Şifa üniversitelerine ödül verilecek.


Yeni Asır


Geri Dön