`İzmir'in en büyük arsası' yatırımcıları bekliyor
İzmir'deki arazi için bir kılavuz proje hazırlayan TARİŞ Pamuk Birliği, yatırımcıların tekliflerini bekliyor.
Alsancak semtinde bulunan arazi için hazırlanan projenin tanıtımı için Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Basri Özçoban, birliklerin yeniden yapılandırılması sürecinde eldeki kaynakları daha iyi değerlendirme ve yönetim anlayışını değiştirme yönünde çalışma içine girdiklerini kaydetti.
Bu kapsamda kooperatife bağlı şirketleri holdingleştirme çalışması başlattıklarını, iplik fabrikasının anonim şirket yapısına kavuştuğunu, yağ fabrikasının da aynı yapıya kavuşması için yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getiren Özçoban, diğer yanda da eldeki gayrimenkullerin değerlendirilmesi için projeler hazırlandığını kaydetti
Bu gayrimenkuller içinde Pamuk Birliği'nin tek başına hisse sahibi olduğu Pamukyağı Kombinası'nın bulunduğu arazinin ilk sırada yer aldığını ifade eden Özçoban, araziyle ilgili bazı yatırımcı gruplarla görüştüklerini söyledi.
Araziyi birliğe uzun yıllar gelir sağlayacak bir konuma getirmek istediklerini kaydeden Özçoban, şu bilgileri verdi:"Araziyi satın almak isteyen gruplar oldu. Bunu tercih etmediğimizi ortak yatırım istediğimizi anlattık. Bazı gruplar nasıl bir yatırım istendiği konusunda bilgi sahibi olmak istedi. Arazi için bir kılavuz proje hazırladık. Kombinanın bulunduğu 83 bin 560 metrekarelik alanda TARİŞ Alsancak Kültür, Alışveriş, Yaşam ve İş Kompleksi projesini ortaya çıkardık. Proje üzerinde değişiklikler, genişletmeler olabilir ama bu projenin altında değerlerle yapılan tekliflere sıcak bakmayacağız. Tüm yatırımcıgrupları, müteahhitlik şirketlerini İzmir'e yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu arazi, şu anda İzmir'in en büyük ve değerli yatırım arsasıdır."
32 katlık iş merkezi
Toplantıda tanıtılan projeye göre 45 bin 600 metrekarelik imarlı arsa vetoplam 159 bin 600 metrekarelik inşaat alanında 32 katlık iş merkezi, 24katlık rezidans, 4 katlı kültür ve 2 katlı alışveriş merkezi öngörülüyor. Projenin bu haliyle yaklaşık 250 milyon YTL'ye mal olacağı tahmin ediliyor. Projeyle ilgili ortaklık yapısının yatırımcı gruplarla yapılacak mutabakata göre değişebileceği, anlaşma sağlanması halinde TARİŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketinin ortaklık için yetkili şirket olacağı kaydedildi.
Diğer yandan birlik bünyesindeki Çiğli İplik Fabrikası arsasıyla ilgilide bazı projelerin bulunduğu, bu arazide üniversite veya hastane yapılması konusunda girişimlerin bulunduğu ifade edildi.
Aydın Tekstil arazisi
Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Ancın, Aydın Tekstil arazisi üzerinde bir fuar alanı yapmak istediklerini ancak bazı kesimlerin arazideki ağaçların kesileceği iddialarıyla karşılaştıklarını belirterek, "Bölgedeki ağaçlara zarar vermeyi düşünemeyiz. TARİŞ hiçbir zaman ağacın, doğanın karşısında olamaz" dedi.
Öte yandan Basri Özçoban, TARİŞ Üzüm Birliği ile Koç Holding ortaklığı olan TARİŞ-Tat Alkollü İçkiler A.Ş'nin geleceğiyle ilgili iki grup yöneticileri arasında bugün bir toplantı yapıldığını, sonuçların yarın açıklanacağını sözlerine ekledi.