28 / 04 / 2024

İzmir’in statları yükseliyor!

İzmir’in statları yükseliyor!

İzmir’de inşaatı devam eden stat inşaatlarından Göztepe ve Alsancak’ta sorun olmadığını söyleyen İZVAK Başkanı Ali Erten, Karşıyaka’da yapımı duran stat inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Yıllardır stat sorunu bulunan İzmir’de mutlu az kaldı. İzmir’e yapılacak statların için yıllardır çabalayan  İzmir  Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak’taki statların şehre çok uzun seneler spor alanı olarak hizmet ettiğini belirterek, statların mevcut yerlerinde yenilenmelerine yönelik kulüplerin isteği bulunduğunu, devletin de buna duyarlılık göstermesinin önemli olduğunu söyledi.

İlk Ses Gazetesi'nde ye alan habere göre, 2014 yılının Ocak ayında Karşıyaka ve Göztepe’de bulunan statlarının ilk ihalelerinin yapıldığını anlatan Erten, “İlk ihalelerden sonra Göztepe inşaatı başlayamadı ama Karşıyaka’da 2015 yılında başlandı. Ancak bazı itirazlar ve davalar sonucunda inşaat temelleri bitmiş vaziyette yarım kaldı. Ardından Göztepe ve Alsancak’taki inşaatlar başladı. Şimdi onlar gayet güzel ilerliyor ama Karşıyaka da hala biraz sorunumuz var” diye konuştu. 

Göztepe’deki stat inşaatının ise sorun olmadan devam ettiğini anlatan Erten, “Göztepe’deki inşaatta şu an tribünler yapılıyor. Bu sezona yetişmesi mümkün değil. Çünkü gerçekten çok kapsamlı ve Türkiye’de örneği olmayan bir stat inşaatı var orada” dedi.

''İyileştirmeler nedeniyle süre uzadı, maliyet arttı” 

Alsancak’ta yapımı süren stat inşaatında birçok yenileme yapıldığını anlatan Erten, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tüm iyileştirme taleplerimizi kabul etti. Bu nedenle çok teşekkür ediyoruz. Projede yapılan iyileştirmeler ve geliştirmeler nedeniyle maliyetler yükseldi ve inşaat süresi de uzadı. Kale arkasına misafir taraftar tribünü inşaatına yeni onay alındı. Kale arkasına 800 kişilik misafir taraftar tribünü yapılacak. Birkaç haftaya kadar bu inşaat başlayacak. Daha önce tek katlı olan ön taraftaki bina 4 katlı hale getirildi ve stadın dört tarafı yükseltildi, böylece stadın bir kabuk içerisine alınması sağlandı” ifadelerini kullandı.


Geri Dön