28 / 04 / 2024

İzmir'in trafiğine tünel öneri projesi geliştirildi!

İzmir'in trafiğine tünel öneri projesi geliştirildi!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in kent merkezinde ulaşım sorununun çözümüne yönelik olarak, "İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Tünelleri Öneri Projesi'ni geliştirdiklerini açıkladı.



Mevcut caddelerin yetersizliği, yeni caddeler açılma imkanı bulunmaması nedeniyle radikal çözüm önerileri geliştirdiklerini anlatan Demiıtaş şunları söyledi: "Kent merkezindeki tüm transit geçişleri yer altına aldık. Bu projemizin 3 ayağı var. 1. tünel önerimiz: Kordonboyu-Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Batırma Tüp Tünel, 2. tünel önerimiz: Konak Pier ile Mürselpaşa Bulvarı Tüneli. 3. tünel önerimiz: Vahap Özaltay Meydanı-Alsancak Gar Meydanı-Viyadükler arasında iki katlı tünel. Oda olarak,  İzmir  şehir merkezindeki transit trafik yükünü bertaraf edecek ve Konak Tünelleri ile birlikte düşünüldüğünde şehir merkezindeki trafik sorununu ortadan kaldırüabilecek." İzmir'in stadyum sorunuyla ilgili çözüm önerileri geliştirdiklerini de belirten Demirtaş, Alsancak stadının deprem riski nedeniyle kapatıldığını, Atatürk stadının da sağanak yağmurda zemininin kullanılamaz hale geldiğini hatırlattı. 


Atatürk Stadı futbol mabedi olsun Alsancak Stadı'nın yerinde güçlendirilerek korunmasını isteyen Demirtaş, 1971'te 6. Akdeniz Oyunları için yapılmış Atatürk Stadyumu'nun daha işlevsel ve futbola daha elverişli şekilde kullanılması konusunda bir fikir projesi geliştirdiklerini söyledi. 

Demirtaş, "Biz Atatürk Stadyumu'nun tamamen bir futbol mabedi hale gelmesini öngördük. 


Atletizm fonksiyonunun çıkarılması ile birlikte ek tribün yapılarak seyirci kapasitesi 72 bin 640'a çıkarılabilir" dedi. Projeyi İzmir Büyiikşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile paylaştıklarını. Spor Bakanlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile de paylaşacaklarını belirten Demirtaş, "Bu öneri ve fikir projelerini 15 gün odamız web portalmda ve sergi salonumuzda sergileyeceğiz. İzmirlilerden ricamız değerlendirmelerini bizimle paylaşmaları. Projeler değiştirilebilir, geliştirilebilir. YİD metodu ile rahatlıkla yapımcı bulunabilir" diye konuştu.


Dünya


Geri Dön