Kent Haberleri

İzmirli depremzedelerden soruşturmaya tepki!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında bilirkişi tarafından hazırlanan raporda 20 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerden sadece 3 kişi tutuklanınca depremzedelerden tepki geldi. 

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde 115 kişiye mezar olan 8 bina ile ilgili başlatılan soruşturma dahilinde Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanan ön rapor açıklandı. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; raporda binaların yıkılmasının standartlara uygun olmayan düşük kaliteli malzeme kullanımı ve projelendirme hatalarından kaynaklandığı belirtildi. Daha önce 7 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 şüpheli hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

SADECE 3 KİŞİ TUTUKLANDI 

Adliyeye sevk edilen 20 zanlıdan sadece 3 kişi için tutuklama kararı verdi. Şüphelilerin emniyetteki ifadesinde, sorumluluğun kendilerinde bulunmadığını, çalıştıkları dönemde yetki sahibinin müteahhit olduğunu ve sorumluluğun müteahhite ait olduğunu savundukları ortaya çıktı. Depremzede Serap Deringöl, "Bir kişinin tutuklanması üzücü. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Kimin en ufak hatası varsa en ağır cezaya çarptırılsın. Deprem 115 kişinin hayatına mal oldu. Bu insanlar kendi çıkarları için 115 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Kimse bu işten kolaylıkla sıyrılmasın" şeklinde konuştu.

ACIMIZ TAZELENDİ 

Depremde üniversite öğrencisi yeğeni Seda Dinçer'i kaybeden Ahmet Dal, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Ateş düştüğü yeri yakar. Bazı şeyler kimsenin umurunda değil. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağım. Herkes davamıza destek olmalı. Bu davanın tüm İzmirliler takipçisi olmalı. Bugün benim başıma gelen başkasının başına gelebilir. Bu karar üzdü bizi. Sadece bir kişinin tutuklanması acımızı yeniden tazeledi. Adalet vicdanları rahatlatmak içindir. Ancak vicdanımız rahatlamadı" diye konuştu.

SERBEST KALDIKÇA MORALİMİZ BOZULUYOR 

32 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'nda annesi Fatma Ateş ile 2.5 yaşındaki oğlu Barlas'ı kaybeden Yağmur Gürman "Artık söyleyecek bir söz bulamıyorum. Gözaltına alınan kişilerin serbest kaldığını gördükçe daha çok moralimiz bozuluyor. İnsanlar çürük binalar yüzünden depremde kanlarını, canlarını ve ailelerini yitirdiler. Ama bu kişiler ellerini kollarını sallayarak sokakta geziyor. Bunları gördükçe acımız katlanıyor. En sonunda suçlu olarak bizi görürlerse hiç şaşırmam. Yakında 'neden bu apartmanda oturdunuz?' diye bize hesap sorarlar." dedi.

İzmir depremi soruşturmasında 2 şüpheli için tutuklama kararı!