29 / 04 / 2024

İzmit Akçaray Tramvayı projesinde son durum!

İzmit Akçaray Tramvayı projesinde son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit için en önemli, en iddialı projesi olan “İzmit Akçaray Tramvay” Projesi’nde cuma günü vade doluyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit için en önemli, en iddialı projesi olan “İzmit Akçaray Tramvay” Projesi’nde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesinde işleyen saate göre vade 3 Şubat Cuma günü doluyor. Ancak tramvay yolu güzergâhında hala çok iş bulunuyor.


REFERANDUMA YETİŞMEZ

Büyükşehir Belediyesi, 3 Ağustos 2015 tarihinde yüklenici firma Gülermak yöneticileri ile basın toplantısı düzenlemiş, 550 günden geriye sayış o tarihte başlatılmıştı. Bugün itibariyle 550 günlük vadenin bitimine 3 gün kaldı. Ama hala rayların hiç döşenmediği bölgeler var. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, nisan sonunda deneme seferlerinin başlayacağını açıkladı. Bu durumda 9 veya 16 Nisan’da yapılması beklenen anayasa referandumuna da tramvay yetişmeyecek.


DAHA DA GECİKİR Mİ?

Akçaray İzmit Tramvay Projesi için 550 günden geriye sayış 3 Ağustos 2015’de başladı. Ama müteahhit firma çok yavaş çalıştı. Tatil günlerinde hiç çalışma yapılmadı. Hava kararınca işçiler çekildi. Müteahhit firmanın düzensiz, plansız ve gevşek çalışması işi geciktirdi. Özellikle 15 Temmuz sonrası, iş neredeyse 1 ay tamamen durdu. Şimdi hedef, nisan sonunda deneme seferlerine başlamak. Ama güzergâhın haline bakılınca, bu vade de pek gerçekçi gözükmüyor



Özgür Kocaeli


Geri Dön