29 / 04 / 2024

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!



İzmit Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında Ekşi ailesine ait olan bina için imar izni oylaması yapılacak. Ekşi ailesi bina için 8 kat imar izni istiyor.

Oy birliğiyle geçecek

İzmit Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısını bugün gerçekleştirilecek. Meclisin 9’uncu gündem maddesi olan kat izni için görüşülecek. Recep Ekşi’ye ait olan Yahyakaptan Ramada Plaza Otelin karşısındaki bina için imar planı değişikliği yapılacak. Gündeme gelen madde ise oy birliğiyle geçecek.

Tartışma yaratmıştı

En Kocaeli Gazetesi’nde yer alan habere göre; Ekşi ailesine ait olan bu bina eski Başkan Nevzat Doğan döneminde gündem olmuştu. O dönemde Ekşi ailesi söz konusu ticaret imarlı arsayı konut arazisine çevirmek ve 4 kat olan kat iznini 8 kata çıkarmak istedi.

Bu madde kent genelinde yayıldı ve rant tartışmalarını başlattı. Bu tartışmaların  sonucunda Ekşilerin istediği kat artışı talebi onaylanmadı. Bu madde döneminde yeniden meclise geldi ve İmar Komisyonu’nda bir orta yol bulundu.

8 kat izni verilecek

Meclisteki maddeye göre Ekşi ailesine ait olan bu ticari arsanın şu anki izni 4 kat. Ramada Plaza Otelin yüksek katlı olması da örnek verilerek Ekşilerin arsasına 8 kat izin çıkacak. Söz konusu arsa ticari alan olarak kalmaya devam edecek. Konut arazisine döndürülemeyecek.

Çatı katına izin yok

Diğer yandan Ekşilerin arsasında herhangi bir emsal değişikliği olmayacak. İnşaat zemin alanı şu anki haliyle kalacak. Herhangi bir değişiklik yapılmayacak. İmar Komisyonu raporuna göre 8 kat olan kat iznine çatı katı dahil değil. İzmit Belediye Meclisi Ekşilerin 9’uncu kat olarak bir çatı katı çıkmasına izin vermeyecek.

İşte o madde

O madde şu şekilde; “İzmit Yahyakaptan Mahallesi (tapuda M.Ali Paşa), G23b.25d.2b uygulama imar planı paftasındaki İmar Planı değişiklik teklifi ile ilgili İmar Komisyonu’nun 31.01.2020 tarihli raporu.”


Geri Dön