27 / 04 / 2024

İzmit Benim Evim Çocuk ve Gençlik Merkezi açıldı!

İzmit Benim Evim Çocuk ve Gençlik Merkezi açıldı!

İzmit Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde UNİCEF desteğiyle Türkiye’nin ilk çocuk işçiliğiyle mücadele merkezi İzmit’te açıldı.



 

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, çocuk işçiliğine çözümler sağlayacak olan “Benim Evim Çocuk ve Gençlik Merkezi” Cephanelik bölgesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğindeki açılışa Kocaeli Vali Yardımcısı Beyazıt Tunç, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz, Aile Sosyal Bakanlığı temsilcileri, UNICEF Türkiye Temsilciliği Başkan Yardımcısı Nona Ziherman da katılım gösterdi.

Doğan’a Teşekkür

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü açılışta gerçekleştirdiği konuşmada “bu proje bakanlığımızın çocuklarımıza yaptığı hizmetlerin devamı niteliğindedir. İsmi de çok güzeldir. Başta İzmit Belediye Başkanımız olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Burası çocuklarımızı bir merkezde toplama ve ailelerle yapılacak çalışmalar için önemli olacak. Çocuk işçiliğiyle ilgili mücadeleyi hem ailelerle hem de çocuklarla ilgili kuruluşlarla yapılmak zorunda. Burası çok güzel oldu. Burası bizim evimiz” diye konuştu.

Belediyeler Ön Saflarda

Yümnü sözlerine şu şekilde devam etti: "UNICEF Türkiye Temsilciliği Başkan Yardımcısı Nona Ziherman da “Belediyeciler ve yerel yöneticiler çocuk işçiliği ile mücadelelerde ön saflarda yer alıyorlar. Böyle bir oluşuma küçük de olsa bir destek sağladığımız için çok mutluyuz. Umuyoruz ki, bu model başka belediyeler ve başka alanlarda da çoğaltılacaktır”

Çocuklar Benim Arkadaşım

Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da “bugün büyük bir mutluluk yaşıyorum. Yıllarca çocuk hekimliği yaptım. Çocuklar benim arkadaşım. Bu proje benim çok arzu ettiğim bir projeydi. Sokakta mendil satan, cam silen bir çocuk gördüğümde kendimi suçlu hissediyordum. Kurumlarımızla işbirliği içerinde çocukları topladık ama bu çözüm değil. Bu çok yönlü bir çalışma gerektiriyor. Herkes el atmalı. Hepimiz bu konuda netiz. Valilik, emniyet ve sosyal politikalar il müdürlüğü ve UNICEF’e teşekkür ediyoruz.

Burada Her Şey Var

Bu bölge askeriyenin kışlasıydı. Gençlerimize büyük bir spor merkezi yaptık, Türkiye ve Avrupa’da örneği olmayan bir Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ni yaptık, Sanal Gerçeklik Küresi, Deprem Müzesi, 100 dönüme yakın alanı yeşil alana çevirdik. Burada her şey var. Burada hayat var. Sorunlara derman var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ufkuyla bu çalışmaları yapıyoruz." dedi


Geri Dön