29 / 04 / 2024

İzmit butik otel ihalesini Apex İnşaat kazandı!

İzmit butik otel ihalesini Apex İnşaat kazandı!

İzmit Belediyesi tarafından açılan butik otel kiralama ihalesi dün gerçekleşti. Düzenlenen ihaleyi Apex Ticaret firması kazandı.



İzmit Belediyesi tarafından açılan butik otel kiralama ihalesi dün gerçekleşti. Düzenlenen ihaleyi Apex Ticaret firması kazandı. İhale dolayısıyla belediyenin kasasına 270 bin liranın gireceği bildirildi.


İzmit’in yenilenme projeleri arasında büyük öneme sahip olan Tarih Koridoru, ilk oteline kavuşmak üzere. İzmit Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Kozluk Mahallesi 190. Ada 55 numaralı parselindeki 454 metrekarelik üç katlı, 14 odalı yapının konaklama tesisi olarak kiraya verilmesi ihalesi dün gerçekleşti.


ENCÜMENDEN SATILDI


Kapanca Sokak olarak bilinen sokakta bulunan tesisin 10 yıllık kiralama ihalesini, tek katılımcı Sungar Ailesi’nin sahibi olduğu Apex Dış Ticaret firması kazandı. Kiralama ihalesinin komisyonunda Encümen Başkanı Emine Zeybek, Encümen üyeleri Erdoğan Çakır, Veli Beyaztaş yer alırken; Apex İnşaat’tan Murat Sungar, Mete Sungar ve Apex çalışanı Zafer Yavuz katılım gösterdi.


270 BİN TL GELİR


Otelin işletmeciliğini üstlenecek olan Dr. Fırat Sungar ise işleri sebebiyle katılım gösteremedi. 10 yıllık süreyle kiralama için açılan ihalede aylık kira bedeli 2 bin 250 TL olurken, üç yıllık kira bedeli olan 81 bin TL peşin ödeme ile alınacak. İzmit Belediyesi, bu ihaleden 10 yılın sonunda 270 bin TL gelir elde edecek. İhale işlemlerinin tamamlanmasının ardından otelin anahtarı Apex’e teslim edilecek ve otel iki ay sonra hizmete girecek. 


Kocaeli Gazetesi 




Haber Bizim Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Kapanca Sokak'ta bulunan Butik Oteli, Sungar ailesinin sahibi olduğu Apex Şirketi 10 yıllığına kiraladı.


Konaklama tesisi ihalesine Apex İnşaat'tan Murat Sungar, Mete Sungar ve Apex çalışanı Zafer Yavuz katılım gösterdi. 


İzmit Belediyesi'nin Tarih Koridoru Projesi kapsamında yaptığı Kapanca Sokak'taki Butik Otel'in ihalesi dün yapıldı. İzmit Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün kiralama ihalesinin komisyonunda encümen başkanı Emine Zeybek, encümen üyeleri de Erdoğan Çakır ile Veli Beyaztaş oldu. Kozluk Mahallesi 190. Ada 55 parseldeki 454 metrekarelik üç katlı 1 4 odalı Butik Oteli, ihalede tek katılımcı olan Sungar ailesinin sahibi plduğu Apex Dış Ticaret Elektronik İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kiraladı. 


3 YILLIK KİRA PEŞİN ALINDI 

Otelin işletmeciliğini 10 yıl boyunca üstlenecek olan Dr. Fırat Sungar ise işleri sebebiyle ihaleye katılım gösteremedi. 10 yıllık süreyle kiralama için açılan ihalede aylık kira bedeli 2 bin 250 TL olurken, üç yıllık kira bedeli olan 81 bin TL peşin ödemeyle alınacak. İzmit Belediyesi, bu ihaleden 10 yılın sonunda 270 bin TL gelir elde edecek, ihale işlemlerinin tamamlanmasının ardından otelin anahtarı Apex'e teslim edilecek ve otel iki ay sonra hizmete girecek. 


Selda Hatun TAN/Bizim Kocaeli


Geri Dön