24 / 05 / 2024

İzmit C Tipi Cezaevi yıkımı bugün gerçekleşecek!

İzmit C Tipi Cezaevi yıkımı bugün gerçekleşecek!

Kuruçeşme’de bulunan İzmit C Tipi Cezaevi, bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yıkılacak. İzmit C Tipi Cezaevi bulunduğu yerde 59 yıldır faaliyet gösteriyordu.



Kuruçeşme’de bulunan İzmit C Tipi Cezaevi, yarın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yıkılacak. İzmit C Tipi Cezaevi bulunduğu yerde 59 yıldır faaliyet gösteriyordu


59 yıl önce yapılan İzmit C Tipi Kapalı Cezaevi’nin boşaltılma işlemleri tamamlandı.1955 yılında yapılan ve o yıllarda yerleşim birimi dışında olmasına rağmen bugün D-100 Karayolu kenarında ve mahalle ortasında kalan cezaevi için bugün yıkım işlemi gerçekleştirilecek. Yıkım işlemine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katılacak.

 


YILMAZ GÜNEY

Daha önceden yıktırılması kararlaştırılmasına rağmen diğer cezaevlerinde yer bulunamadığı için boşaltılamayan cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin tamamı Düzce ve Kandıra T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Geçmiş yıllarda aralarında Yılmaz Güney'in de bulunduğu ve birçok tanınmış kişinin de yattığı İzmit C Tipi Cezaevi'nde, son olarak geçtiğimiz aylarda isyan çıkmıştı.




OKUL YAPILACAK

Sevklerin tamamlanmasının arıdan yıkılıp yerine okul yapılacağı açıklanmış ama aylardır herhangi bir çalışma yapılanmıştı. Sonunda süreç tamamlandı ve cezaevi için yıkım kararı alındı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılacağı törenle 59 yıllık cezaevi yıkılacak. Cezaevinin yıkım işleminin bitmesinin ardından bölgeye yeni okulların yapımına başlanması bekleniyor.

 

Doğan’ın hedefi

İzmit Belediye Başkanı olduğu günden bugüne cezaevinin kaldırılması için çaba harcayan Doğan, buraya İzmit’teki okulların taşınmasını istiyordu. Doğan, konuyla ilgili şunları söylemişti: “İnşallah cezaevi boşaltılınca buraya İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve Kız Meslek Lisesi’nin yer alacağı içerisinde hem okullar hem spor salonları ve kültürel alanlarıyla dört dörtlük bir eğitim kampüsü yapılacak. Böylece buradan bir mesaj daha vermiş olacağız. Cezaevi yerine okul yapmak mesajı çok anlam ifade ediyor. Keşke hiç cezaevi kavramı olmasa onun yerine bol bol okul yapsak.”



Kocaeli Manşet


Geri Dön