23 / 05 / 2024

İzmit Çubuklubala'ya 1.7 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

İzmit Çubuklubala'ya 1.7 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

Kocaeli genelinde 5100 km uzunluğunda kanalizasyon hattı işleten İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Çubuklubala ve Tüysüzler Mahalleleri’nin atıksu hattını yenilemek için toplam 7 km uzunluğunda altyapı inşaatına başladı.




Kocaeli genelinde 5100 km uzunluğunda kanalizasyon hattı işleten İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Çubuklubala ve Tüysüzler Mahalleleri’nin atıksu hattını yenilemek için toplam 7 km uzunluğunda altyapı inşaatına başladı. Kırsal mahalle olan Çubuklubala mahallesinde başlanılan proje, 8 ay sürecek ve toplam 1.7 milyon TL’ye mal olacak.


KIRSAL ALANLARA ALTYAPI


İSU Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi yasası ile mahalle olan eski köyleri sağlıklı altyapıya kavuşturmak için yatırımlarını sürdürüyor. Gebze’de Mollafenari, Cumaköy ve Denizli, Dilovası’nda Çerkeşli ve Demirci, Körfez’de Hereke Küllük ve Kışladüzü, Derince’de İshakçılar, Kartepe’de Balaban, Nusretiye ve Şirinsulhiye, Kandıra’da Seyrek, Sarısu ile 22 ayrı mahalle, İzmit’te Sapakpınar, Karaabdülbaki ve Gündoğdu kırsal bölgelerinde kanalizasyon, içmesuyu hattı ile modüler atıksu arıtma tesisi ve fosseptik inşa çalışmaları yapıyor.





ÇUBUKLUBALA’DA 3 KM ALTYAPI


Bu kırsal bölgelerde biri olan Çubuklubala ile Tüysüzler mahallelerinin altyapılarını yenilemek için proje hazırlayan Kurum, çalışmalara bir süre önce başladı. Çubuklubala mahallesinde 300 mm çapında koruge boru kullanılarak toplam 3 km kanalizasyon hattı inşa edilecek.Mahallenin atıksularını toplayacak kanalizasyon hattı fosseptiğe bağlanılacak.


TÜYSÜZLER’DE 4 KM ALTYAPI


Proje kapsamında ayrıca Tüysüzler Mahallesi’nde 300 ile 500 mm çapında koruge borular kullanılarak 4 km uzunluğunda kanalizasyon hattı, 15 metre menfez ve 406 metre de taş duvar inşa edilecek.


PROJE 1.7 MİLYON TL


İki mahallede toplam 7 km kanalizasyon hattının yapılacağı proje 8 ay sürecek. İnsan sağlığı ile çevrenin korunmasına katkı sağlayacak altyapı çalışması 1.7 milyon TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön