04 / 05 / 2024

İzmit Kadıköy otopark ve kapalı pazar yeri binasında sona gelindi!

İzmit Kadıköy otopark ve kapalı pazar yeri binasında sona gelindi!

İzmit Kadıköy mahallesindeki otopark ve kapalı pazar binasının çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 58 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip olan yapı içinde, Cumartesi ve Perşembe pazarlarının taşınması planlanıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, İzmit Bekirpaşa mevkiindeki Kadıköy mahallesinde projelendirdiği yedi katlı kapalı pazar yeri ve katlı otoparkta son çalışmalar yapılıyor. 58 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip olan yapı içinde, Cumartesi ve Perşembe pazarlarının taşınması planlanıyor.

Kaba işleri biten, otopark bağlantı köprüsü imalatları devam eden binada, cephe boyama, sıva ile teras kat çatı ve su yalıtım imalatları yapılıyor. Yapının Teras kat düğün salonu ve seminer salonları duvar uygulamaları, zemin kat dükkanların doğrama ve döşeme kaplama imalat işleri sürüyor. Yedi katlı olarak planlanan tesisin bodrum katında kamyon ve minibüsler için 121 taşıtlık otopark yer alacak. Yapının zemin katında 162 tezgahlık sabit pazar alanı, bir tanesi yemek salonu olmak üzere dört adet işyeri, dört adet dükkan, sekiz adet balık satış yeri, mescit ve tuvaletler bulunuyor. Yapının birinci katında 258 tezgahlık pazar alanı yer alıyor. Binada toplam bin 106 araçlık otopark yer alıyor. Yapının teras katında 2 bin 220 metrekare kapalı alanda 500 kişilik düğün salonu ve 130’ar kişilik iki adet seminer salonu bulunuyor.


Hürriyet 


Geri Dön